Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε που ετοιμάζονται τα νέα Toyota που θα καταπλήξουν

Ελλάδα 1:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε που ετοιμάζονται τα νέα Toyota που θα καταπλήξουν

ΝΕΑ

Δείτε που ετοιμάζονται τα νέα Toyota που θα καταπλήξουν

ΝΕΑ

Σε ένα νέο χώρο έρευνας και εξέλιξης, με αναφορές και στο Nurburgring, η Toyota ετοιμάζει τα νέα της μοντέλα, ακολουθώντας πάντα την δική της πορεία.

Advertisement
Advertisement

Το πιο πρόσφατο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Toyota, το οποίο δημιουργήθηκε στη Shimoyama από τον Απρίλιο του 2018, έχει εκπληκτική ομοιότητα με το περίφημο Nürburgring, καθώς το εσωτερικό του αντικατοπτρίζει την ατμόσφαιρα του pit lane του Nordschleife.

Αυτή η υπερσύγχρονη εγκατάσταση χρησιμεύει ως «θερμοκήπιο» των μελλοντικών μοντέλων Toyota GR και Lexus, όπου συγκλίνουν ομάδες από διάφορους κλάδους, όπως ο σχεδιασμός, η σχεδίαση, η μηχανική και το τμήμα εξέλιξης.

Η εγκατάσταση, που βρίσκεται ανάμεσα σε γραφικά τοπία που εκτείνονται σε 6,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, διαθέτει υπερσύγχρονες ανέσεις, όπως μια πίστα δοκιμών υψηλής ταχύτητας, επαρχιακούς δρόμους και εξειδικευμένες πίστες δοκιμών που αναπαράγουν διαφορετικές οδικές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από τις πρακτικές πτυχές του, το κέντρο διαθέτει επίσης ένα κτίριο επισκεπτών που διευκολύνει τις επαφές με τους συνεργάτες και τους προμηθευτές της Toyota.

Ο πρόεδρος Akio Toyoda εκφράζει την κεντρική ιδέα του κέντρου, τονίζοντας το ρόλο του ως ένα χωνευτήρι όπου τα οχήματα δοκιμάζονται σκληρά, με βάση τη δέσμευση της εταιρείας για συνεχή βελτίωση.

Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με τα οχήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη παραμένουν αδιευκρίνιστες, ο υπαινιγμός του Toyoda για την πιθανή αναβίωση της Celica και η υπόσχεση για περισσότερα συναρπαστικά αυτοκίνητα με την ονομασία GR προσφέρουν στους λάτρεις μια ματιά στο συναρπαστικό μέλλον της Toyota.

Advertisement

Παρά την έκρηξη της ηλεκτροκίνησης, η Toyota παραμένει σταθερή στην αφοσίωσή της στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, με σχέδια για μια νέα οικογένεια οχημάτων με εσωτερικής καύσης και εξερεύνηση εναλλακτικών λύσεων με καύσιμο το υδρογόνο.

Επιπλέον, το καινοτόμο πνεύμα της Toyota επεκτείνεται και στα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα, όπως αποδεικνύεται από το concept FT-Se, προάγγελος μιας πιθανής επανεκκίνησης του MR2 με διπλούς κινητήρες και κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Advertisement

.