Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο κράξιμο για παράνομο παρκάρισμα

Ελλάδα 3:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο κράξιμο για παράνομο παρκάρισμα

ΝΕΑ

Απίστευτο κράξιμο για παράνομο παρκάρισμα

ΝΕΑ

Το παρκάρισμα όπως βολεύει τον καθένα είναι κάτι που αγαπάμε εδώ στην Ελλάδα. Μια νέα μέθοδος όμως ίσως σωφρονίσει κάποιους.

Advertisement
Advertisement

Πόσες φορές δεν έχετε δει ένα αυτοκίνητο να έχει παρκάρει λάθος, να στέκεται λοξά στην θέση που του ανήκει ή το χειρότερο να πιάνει δύο θέσεις παρκαρίσματος;

Στην χώρα μας το φαινόμενο αυτό είναι τόσο συνηθισμένο που κανείς δεν δίνει πλέον σημασία. Σε κάποιες άλλες χώρες όμως, το ψάχνουν το θέμα. Και κατέληξαν σε μία πολύ ιδιόμορφη λύση.

Στην Κίνα για παράδειγμα αποφάσισαν να κάνουν χρήση μεγάλων βεντουζών για να ντροπιάζουν τους οδηγούς ώστε να παρκάρουν σωστά.

Advertisement
Advertisement

Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας βεντούζας στην πόρτα ενός αυτοκινήτου που έχει παρκάρει λανθασμένα, μαζί με ένα καλώδιο που τη στερεώνει στον εξωτερικό καθρέφτη για να μην πέσει.

Η βεντούζα περιέχει έναν χρονοδιακόπτη και μια συσκευή GPS. Το χρονόμετρο παρακολουθεί πόσες ημέρες έχει τοποθετηθεί η βεντούζα και το πρόστιμο για το λανθασμένο παρκάρισμα αυξάνεται ανάλογα.

Η λειτουργία GPS χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό του παραβάτη οδηγού εάν δεν πληρώσει αμέσως το πρόστιμο.

Advertisement

Η διαφορετική πτυχή αυτής της προσέγγισης είναι η κοινωνική αμηχανία που συνεπάγεται η οδήγηση με τη βεντούζα προσαρτημένη στο αυτοκίνητο.

Αυτό το ιδιότυπο «κράξιμο» πιστεύεται ότι είναι πιο αποτελεσματικός σε ορισμένες ασιατικές κουλτούρες, όπου οι κοινωνικοί κανόνες και η δημόσια αντίληψη έχουν σημαντική σημασία.

Advertisement

Για την Ελλάδα δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι η μέθοδος αυτή θα ήταν αποτελεσματική. Σε χώρες όμως με αναπτυγμένη την κοινωνική ευαισθησία μοιάζει ως μία σοβαρή λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε που πάρκαρε ο άνθρωπος
Quiz: Βρείτε τις… παραβάσεις
Απίστευτο ντου της Τροχαίας…

 

Advertisement