Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πως κλέβουν αυτοκινήτα σε λίγα δευτερόλεπτα (+video)

Ελλάδα 13:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πως κλέβουν αυτοκινήτα σε λίγα δευτερόλεπτα (+video)

ΝΕΑ

Δείτε πως κλέβουν αυτοκινήτα σε λίγα δευτερόλεπτα (+video)

ΝΕΑ

Τα περιστατικά κλοπής αυτοκινήτων αυξάνονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όχι μόνο στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Όσο και εάν οι εταιρείες προσπαθούν να αναπτύξουν συστήματα τα οποία να αναγνωρίζουν μόνο το αυθεντικό κλειδί για κάθε σύγχρονο όχημά τους που κατασκευάζουν για να ξεκλειδώνει και να εκκινεί, οι προσπάθειές τους είναι άκαρπες, τελικά.

Οι κλέφτες αυτοκινήτων πάντα βρίσκουν τρόπο ώστε να παρακάμπτουν τόσο αυτά όσο και τα after market προϊόντα που εμποδίζουν την απώλεια της τετράτροχης περιουσίας.

Ο αριθμός των καινούργιων μοντέλων τα οποία κλέβονται καθημερινώς αυξάνεται διαρκώς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται στο Ηνωμένο Βασίλειο αύξηση των περιστατικών κλοπής μοντέλων της Hyundai.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι δράστες χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές τις οποίες μπορούν να προμηθευτούν εύκολα και μέσω διαδικτύου σε σχετικά προσιτή τιμή.

Αυτές, έχουν τη δυνατότητα να μιμούνται το κωδικοποιημένο σήμα που εκπέμπει το κλειδί, να ανοίγουν το αυτοκίνητο και να το εκκινούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι, οι δράστες δύνανται να φεύγουν πριν γίνουν αντιληπτοί και πριν αντιδράσει κάποιος.

Όπως αποδεικνύεται στην πράξη, τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να κλαπούν σε ακόμα πιο σύντομο χρονικό διάστημα με μια τέτοια συσκευή, συγκριτικά με ό,τι θα συνέβαινε σε ένα όχημα που διαθέτει θερμικό κινητήρα.

Advertisement

Ο Ρόμπερτ Γουάιτσαϊντ, ένας Βρετανός ο οποίος έχασε το Iοnιq 5 με αυτόν τον τρόπο, ανήρτησε στο κανάλι του στο «YouTube» το βίντεο από την κλοπή του αυτοκινήτου του.

Στα πλάνα μπορούμε να δούμε ότι η διαδικασία δεν διήρκεσε περισσότερο από μισό λεπτό από τη στιγμή που οι δράστες έφτασαν δίπλα στο αυτοκίνητο, το ξεκλείδωσαν και ο ένας εκ των δύο έφυγε οδηγώντάς το σαν να ήταν αυτός ο ιδιοκτήτης του.

Advertisement