Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διπλώματα: Τα προσωπικά δεδομένα καθυστερούν τον hitech εξοπλισμό

Ελλάδα 18:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διπλώματα: Τα προσωπικά δεδομένα καθυστερούν τον hitech εξοπλισμό

ΝΕΑ

Διπλώματα: Τα προσωπικά δεδομένα καθυστερούν τον hitech εξοπλισμό

ΝΕΑ

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε οι θεωρητικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών να διενεργούνται με το παλαιό σύστημα μέχρι να υλοποιηθούν τα απαιτούμενα.

Advertisement
Advertisement

Από τις 5 Μαρτίου θα έπρεπε όλα τα κέντρα θεωρητικών εξετάσεων υποψήφιων οδηγών να έχουν προμηθευτεί και λειτουργεί τον hitech εξοπλισμό που ορίζει η νέα νομοθεσία που είχε ψηφιστεί στο νόμο για την Μικροκινητότητα.

Ωστόσο κάποια τεχνικά ζητήματα αλλά και θέματα αντίκτυπου προστασίας προσωπικών δεδομένων υποχρέωσαν τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών να παρατείνει τη διενέργεια των εξετάσεων με το υπάρχον παλαιό σύστημα μέχρι να υλοποιηθούν όλα τα απαιτούμενα.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα σε σχετική απόφαση του κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου επισημαίνεται ότι: «Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 31 του ν. 4850/2021, εντός προθεσμίας τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου (05-11-2021), ήτοι, έως την 5η Μαρτίου 2022, οι Περιφέρειες μεριμνούν για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού και οπτικοακουστικού υλικού της παρ. 2 του άρθρου 8 του νόμου στα κέντρα θεωρητικών εξετάσεων.

Στο πλαίσιο της αρωγής των Περιφερειών της χώρας για την υλοποίηση της ανωτέρω απαίτησης, αποτελεί βούληση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η έκδοση προδιαγραφών για τον εν λόγω εξοπλισμό, και προς τούτο έχει εκκινήσει την απαιτούμενη διαδικασία. Σημειώνεται ότι για τη λειτουργία του εξοπλισμού αυτού, απαιτείται επιπλέον η διενέργεια εκτίμησης Αντικτύπου Προστασίας Δεδομένων (DPIA) .

Κατόπιν των ανωτέρω, έως τον καθορισμό των υπόψη προδιαγραφών, τη διενέργεια της εκτίμησης (DPIA) και την υλοποίηση των λοιπών απαιτούμενων εκ μέρους των Περιφερειών ενεργειών, οι θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών και οδηγών εξακολουθούν να διενεργούνται σύμφωνα με το προγενέστερο του νόμου ρυθμιστικό πλαίσιο.»

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι αλλάζει στις ιατρικές εξετάσεις στα διπλώματα;
Νέος νόμος για διπλώματα: Τι αλλάζει για εξεταστές και όρια ηλικίας
Τέλος η ταλαιπωρία και το γρηγορόσημο! – Online η ανανέωση στα διπλώματα