Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δύο «προεδρικά» αυτοκίνητα με διαφορά 53 ετών

Ελλάδα 22:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύο «προεδρικά» αυτοκίνητα με διαφορά 53 ετών

ΝΕΑ

Δύο «προεδρικά» αυτοκίνητα με διαφορά 53 ετών

ΝΕΑ

Την ευκαιρία να δουν δύο ιστορικά αυτοκίνητα θα έχουν οι επισκέπτες της έκθεσης Cars at the Capital που θα φιλοξενηθεί από τις 14 έως τις 26 Απριλίου στο εθνικό πάρκο National Mall, στην Ουάσινγκτον. Τα δύο «προεδρικά» αυτοκίνητα θα βρίσκονται προστατευμένα μέσα σε γυάλινα κουτιά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το White Steam του 1909 είναι η πρώτη προεδρική λιμουζίνα των ΗΠΑ, το αυτοκίνητο που μετέφερε τον 27ο Πρόεδρο της χώρας, τον William Howard Taft. Το μοντέλο της White Motor Company κινείτο με ατμό και είχε ισχύ 40 ίππων, ενώ η τελική του ταχύτητα άγγιζε τα 100 km/h. Αποτελούσε μαζί με άλλα τρία οχήματα τον πρώτο μηχανοκίνητο στόλο του Λευκού Οίκου, καθώς ο Taft μετέτρεψε τους στάβλους σε γκαράζ. Το White Steam είναι το μοναδικό από τα τέσσερα που γνωρίζουμε ότι διασώζεται έως σήμερα.

Ο πρώτος "προεδρικός στόλος" των ΗΠΑ: το White Steam μαζί με δύο Pierce-Arrow και ένα ηλεκτρικό Baker.

Ο πρώτος “προεδρικός στόλος” των ΗΠΑ: το White Steam μαζί με δύο Pierce-Arrow και ένα ηλεκτρικό Baker.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο αυτοκίνητο που θα εκτίθεται δεν είναι λιμουζίνα, αλλά το προσωπικό Jeep Willys CJ-6 που οδηγούσε ο Ronald Reagan στο ράντσο του στην Καλιφόρνια. Το Willys είχε αγοραστεί «πρώτο χέρι» από τον ίδιο το Reagan το 1962, όμως οι υποχρεώσεις του ως κυβερνήτης της Καλιφόρνια (1967-1975) και ως Πρόεδρος των ΗΠΑ (1981-1989) δεν του επέτρεψαν να το… χαρεί όσο θα ήθελε.