Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δύο Lexus για εκδρομές

Ελλάδα 17:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύο Lexus για εκδρομές

ΝΕΑ

Δύο Lexus για εκδρομές

ΝΕΑ

Το μικρομεσαίο SUV της Lexus λαμβάνει την απαραίτητη θωράκιση, ενισχύει το εκδρομικό του ταλέντο, και εγκαταλείπει αγόγγυστα τη σιγουριά της ασφάλτου. Με το βλέμμα στις εκτός δρόμου εξορμήσεις και το ROV, ένα καθαρόαιμο όχημα αναψυχής.

Advertisement
Advertisement

Λίγους μήνες μετά την εμπορική διάθεση της νέας γενιάς του μικρομεσαίου SUV της Lexus, NX, η ιαπωνική εταιρεία έδωσε το «παρών» στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, αποκαλύπτοντας μια πρωτότυπη εκδρομική έκδοση, αλλά και ένα side-by-side όχημα για ξέφρενες εκτός δρόμου εξορμήσεις.

Υπό την ονομασία NX PHEV Off-Road, και με βάση της την plug-in υβριδική έκδοση NX 450h+ η περιπετειώδης εκδοχή του SUV εφοδιάζεται με μια μαύρη ματ μάσκα, ομόχρωμες χειρολαβές στις πόρτες, αλλά και 17άρες ζάντες, ντυμένες με BFGoodrich All-Terrain ελαστικά.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, το αμάξωμα είναι φινιρισμένο σε Iron Oxide, διανθισμένο με κάποιες «καπνισμένες» πινελιές περιμετρικά του αμαξώματος που αντανακλούν τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του. Το «παρών» δίνουν και μαύρες ράγες οροφής, με ενσωματωμένη σχάρα.

Λεπτομέρειες για το τεχνικό σκέλος δεν δίνονται, αλλά, όπως είναι γνωστό, plug-in υβριδική έκδοση κινείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων, πλαισιωμένο από δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 18,1 kWh. Συνδυαστικά παράγονται 306 PS και η ηλεκτρική αυτονομία ανέρχεται σε 60 χλμ.

Ο έτερος εκπρόσωπος της Lexus στο Σαλόνι του Τόκιο ήταν το ROV (Recreational Off-Highway Vehicle), ένα πρωτότυπο όχημα αναψυχής που κινείται από έναν τρικύλινδρο 1.000αρη που «καίει» συμπιεσμένο υδρογόνο, παρεχόμενο μέσω ενός συστήματος τροφοδοσίας άμεσου ψεκασμού.

Advertisement

Εξοπλίζεται με κατ’ επιλογήν τετρακίνηση, και όλα τα χαρακτηριστικά ενός αυθεντικού εκτός δρόμου οχήματος, όπως ο προστατευτικός κλωβός και τα τεράστια ελαστικά, τα οποία επιτρέπουν την απρόσκοπτη περιήγηση σε λασπώδεις διαδρομές.

Το side-by-side πρωτότυπο κληρονομεί τη σύγχρονη σχεδιαστική ταυτότητα της Lexus, με πιο αναγνωρίσιμο στοιχείο τα φώτα σε σχήμα “L”.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η μάσκα του νέου Lexus LX κόβει την ανάσα (video)
Teaser για το Lexus RZ Electric Crossover (+video)
Ένα Lexus που μπορεί να σταθεί δίπλα στο Cybertruck