Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Δυναμική ανανέωση για το Nissan Navara

Ελλάδα 11:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δυναμική ανανέωση για το Nissan Navara

Fleet Cars

Δυναμική ανανέωση για το Nissan Navara

Fleet Cars

Το pick up της Nissan, έχει το δικό του πιστό κοινό. Η ανανέωση του Navara μόλις παρουσιάστηκε με μια σειρά σημαντικών αναβαθμίσεων και μια νέα έκδοση που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Navara, που φέρει επίσης την ονομασία Frontier στο Μεξικό και τη Νότια Αμερική διακρίνεται άμεσα από το εξερχόμενο μοντέλο, χάρη στις σχεδιαστικές επεμβάσεις μπροστά και πίσω.

Στο μπροστινό μέρος, το νέο Navara εμφανίζεται με επανασχεδιασμένη μάσκα και νέο ζευγάρι προβολέων bi-LED, που φιλοξενούν νέας αισθητικής φώτα ημέρας αλλά και τονίζουν τον heavy duty χαρακτήρα του μοντέλου. Πίσω, υπάρχουν επίσης νέα φώτα και όχι μόνο, αφού νέας σχεδίασης είναι η πόρτα του χώρου φόρτωσης. Πέρα από τη νέα εμφάνισή του, το ανανεωμένο Navara διαθέτει πλέον και μια ολόκληρη σειρά τυπικών λειτουργιών Nissan Intelligent Mobility, συμπεριλαμβανομένων των Intelligent Forward Collision Warning, Intelligent Emergency Braking και Intelligent Around View Monitor που χρησιμοποιεί τέσσερις κάμερες για να διευκολύνει τις μανούβρες σε στενούς χώρους στάθμευσης. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει επίσης μια κάμερα που ελέγχει για κοντινά εμπόδια σε χαμηλές ταχύτητες με την τετρακίνηση ενεργοποιημένη, προβάλλοντας την εικόνα στην κεντρική οθόνη.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan ενίσχυσε επίσης τον πίσω άξονα του Navara, αύξησε το ωφέλιμο φορτίο,  ενίσχυσε την πλατφόρμα φόρτωσης και ενσωμάτωσε ένα σκαλοπάτι στον πίσω προφυλακτήρα. Στις αλλαγές του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβάνεται και αυτή που αφορά το σύστημα διεύθυνσης με μια νέα κρεμαγέρα να δίνει καλύτερα χαρακτηριστικά τόσο στην ευελιξία του αυτοκινήτου όσο και στην απόκριση του τιμονιού στις εντολές του οδηγού. Ταυτόχρονα, με την αλλαγή αυτή, έχει επιτευχθεί καλύτερη μόνωση από θορύβους αλλά και από κραδασμούς. Στην κορυφή της νέας γκάμας του μοντέλου βρίσκεται η έκδοση PRO-4X. Περιλαμβάνει ένα πακέτο με επεμβάσεις που έχουν να κάνουν με το στυλ του pick up της Nissan και απευθύνεται σε «λάτρεις της περιπέτειας και ταξιδιώτες που θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινή τους ρουτίνα».

Αντίστοιχα, στην καμπίνα έχουν γίνει ορισμένες επεμβάσεις για την ανανέωση της εικόνας. Μια από αυτές αφορά το νέο τιμόνι, ενώ σημαντική είναι επίσης και η αναβαθμισμένη εικόνα στο σύστημα multimedia που βασίζεται πλέον σε νέα οθόνη, μεγαλύτερη αλλά και με καλύτερα γραφικά, που υποστηρίζει περισσότερες εφαρμογές. Σε ότι αφορά τους κινητήρες, η Nissan δεν έχει κάνει αλλαγές. Συνεπώς και η επόμενη, ανανεωμένη γκάμα του Navara, έχει ως βασική επιλογή τον τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 2,3 λίτρων με διπλό turbo που αναμένεται να αποδίδει και πάλι 190 ίππους όπως το εξερχόμενο μοντέλο. Σε επίπεδο μετάδοσης, οι επιλογές είναι χειροκίνητο 6άρι ή αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Είμαστε σε αναμονή για περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες αλλά και για ενημέρωση αναφορικά με το χρόνο άφιξης του νέου μοντέλου στην ελληνική αγορά, καθώς επίσης και για τον αντίστοιχο τιμοκατάλογο.

Advertisement

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Διάκριση αξιοπιστίας για το Nissan Leaf

Advertisement

Ποιο Nissan του ’80 προέβλεπε το μέλλον;

Αποκάλυψη για το ολοκαίνουργιο Nissan Magnite (VIDEO)