Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρασία για το πιο ιδιαίτερο roadster

Ελλάδα 9:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημοπρασία για το πιο ιδιαίτερο roadster

ΝΕΑ

Δημοπρασία για το πιο ιδιαίτερο roadster

ΝΕΑ

Το Lucra LC470 Roadster του 2019, είναι το πιο ακραίο supercar που μπορεί να βρει κανείς αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αγορά.

Advertisement
Advertisement

Το πιθανότερο είναι πως δεν έχετε ακούσει ποτέ τίποτα για το συγκεκριμένο όνομα κατασκευαστή, που έχει τα χαρακτηριστικά των backyard δημιουργιών.

Αυτών δηλαδή που κατασκευάζονται από τμήματα άλλων αυτοκινήτων και συναρμολογούνται στην αυλή του σπιτιού. Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 από τον Luke Richards, ο οποίος μεγάλωσε στην Ευρώπη και μετακόμισε στις ΗΠΑ ως έφηβος αλλά με ένα μεγάλο όνειρο: Nα συνδυάσει την ευελιξία των supercars της Ευρώπης με την απόδοση των αμερικανικών οχημάτων για κτηνώδη επιτάχυνση στην ευθεία. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του αυτής, ήταν το LC470 Roadster. Χτισμένο σε ένα πλαίσιο ειδικά σχεδιασμένο για τη συγκεκριμένη εφαρμογή και με αμάξωμα από ανθρακονήματα, το LC470 Roadster προσφερόταν με τρεις κινητήρες για να επιλέξει κανείς. Το V8 σύνολο των 6,3 λίτρων της Mercedes-AMG, καθώς και τα V8 της GM με χωρητικότητα 6,3 λίτρων (LS3) και 7,0 λίτρων (LS7), που είναι και το μηχανικό σύνολο που δίνει το παρόν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η απόδοση ισχύος φτάνει τους 650 ίππους και ο κινητήρας συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων, που στέλνει τα 907 κιλά του αμαξώματος έως τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα του Lucra Roadster είναι 322 χλμ./ώρα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που είναι αριθμημένο, Νο 62 από τα συνολικά 63 που έχουν κατασκευαστεί (όπως υποστηρίζει ο πωλητής του) θα δημοπρατηθεί από την World Wide Auctioneers στο Scottsdale των ΗΠΑ στις 23 Ιανουαρίου. Στο κοντέρ του έχει γράψει συνολικά κάτι παραπάνω από 14.400 χιλιόμετρα και έχει ενδιαφέρον να πούμε πως στις πληροφορίες του αυτοκινήτου, ο πωλητής αναφέρει πως η απόδοση του συγκεκριμένου «είναι ο λόγος για τον οποίο η Ferrari F50 φοβάται τη νύχτα και θέλει φωτάκι στο δωμάτιό της». Καλό!

Advertisement

Δείτε ακόμα:

H υπέροχη Porsche 911 (964) Turbo της Ares Design

Advertisement

To Wami Lalique Spyder είναι μια σύγχρονη Maserati Spyder

Εντυπωσιακό πρωτότυπο βασισμένο στη Chevrolet Corvette C8

 

Advertisement