Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Δημήτρης Κοντομηνάς: Λατρεία για τα αυτοκίνητα

Ελλάδα 7:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημήτρης Κοντομηνάς: Λατρεία για τα αυτοκίνητα

MIRROR

Δημήτρης Κοντομηνάς: Λατρεία για τα αυτοκίνητα

MIRROR

Ο επιχειρηματίας που έφυγε από τη ζωή διατηρούσε συλλεκτικά αυτοκίνητα του Αριστοτέλη Ωνάση και του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ενώ στην κατοχή του είχε θωρακισμένα SUV και γρήγορα συνοδευτικά.

Advertisement
Advertisement

Η θωρακισμένη Porsche Cayenne που έφθασε σε γνωστό αθηναϊκό εστιατόριο εκείνο το βράδυ του 2014, πάρκαρε ακριβώς στην είσοδο, ενώ μπροστά και πίσω της ακολουθούσαν δύο συνοδευτικά Volvo S90. Η βαριά πόρτα της Cayenne άνοιξε και ο Δημήτρης Κοντομηνάς συνοδευόμενος από την τότε σύντροφο του Κωνσταντίνα Σπυροπούλου μπήκαν για να δειπνήσουν με φίλους.

Όσοι τον ήξεραν καλά γνώριζαν το πάθος που είχε για τα αυτοκίνητα, ειδικά τα συλλεκτικά, αλλά και την αγάπη του για τις πολυτελείς λιμουζίνες και τα SUV.

Στο γκαράζ του σπιτιού του και σε άψογη κατάσταση φιγουράριζαν κάποια μοναδικά συλλεκτικά αυτοκίνητα, όπως η Mercedes του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αν και κάποιοι λένε ότι δεν ανήκε σε αυτόν και η Cadillac του Αριστοτέλη Ωνάση που κατέληξε στην κόρη του Χριστίνα.  Ανάμεσα σε αυτά ανήκε και ένα ταπεινό Triumph Herald σε άψογη κατάσταση που προκαλούσε έκπληξη σε φίλους του επιχειρηματία όταν το έβλεπαν.

Advertisement
Advertisement

Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που αγόρασε στη ζωή του ο Κοντομηνάς, που ξεχάστηκε όσο ανέβαινε επιχειρηματικά και αποκτούσε άλλα οχήματα, σαφώς πιο εντυπωσιακά. Τα χρόνια πέρναγαν και κάποιες δεκαετίες αργότερα ο άνθρωπος που λάτρευε τα ρίσκα και την καλή ζωή βρήκε το πρώτο του όχημα μέσα από ένα ασφαλιστήριο της Interamerican.

Advertisement

Με τις κατάλληλες διαδικασίες φρόντισε να το στείλει στο εργοστάσιο προκειμένου να γίνει καινούριο καθώς τα χρόνια είχαν αφήσει τα σημάδια τους στο γέρικο πλέον Triumph. Όταν το έφερε πίσω συγκινήθηκε, ενώ κάποιοι στενοί του φίλοι το είχαν δει στο κτήμα της Βαρυπόμπης μαζί με τα άλλα συλλεκτικά του αυτοκίνητα.

Πιο νέος οδηγούσε προσωπικά τα αγαπημένα του αυτοκίνητα, όμως μεγαλώνοντας και έχοντας πάρα πολλά στο μυαλό του, επέλεξε να έχει οδηγό και συνοδευτικά ασφαλείας, όπως τα πολύ καλά Volvo.

Advertisement

Στα χρόνια της ισχυρής επιχειρηματικής του παρουσίας, ο Δημήτρης Κοντομηνάς κυκλοφορούσε με εντυπωσιακά, όσο και ισχυρά αυτοκίνητα, όπως η μαύρη θωρακισμένη BMW 750. Η γερμανική εταιρία ήταν από τις αγαπημένες του, αφού πριν από λίγα χρόνια μετακινούνταν με μια επίσης θωρακισμένη Χ5 η οποία ζύγιζε πάνω από δύο τόνους και για να κλείσεις την πόρτα έπρεπε να έχεις αρκετή  δύναμη, αφού ήταν πολύ βαριά.

Advertisement

Αργότερα επέλεξε την Porsche Cayenne, ένα από τα πιο εμπορικά αυτοκίνητα στην χώρα μας, πριν την έλευση της οικονομικής κρίσης που άλλαξε πολλά και «γκρέμισε» ελληνικές εμπορικές αυτοκρατορίες, ακόμα και στο χώρο του αυτοκινήτου.

Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ουκρανικά τρακτέρ τρολάρουν τα ρωσικά τανκς (+video)
Elon Musk: Τον παράτησε για μία τρανς ακτιβίστρια!
CIA-FSB: Ο μυστικός πόλεμος για την εισβολή στην Ουκρανία