Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δίκτυο ταχυφορτιστών αναπτύσσει η Γαλλία

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δίκτυο ταχυφορτιστών αναπτύσσει η Γαλλία

ΝΕΑ

Δίκτυο ταχυφορτιστών αναπτύσσει η Γαλλία

ΝΕΑ

Το «άγχος της αυτονομίας» παραμένει το κυριότερο εμπόδιο στην εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης. Ο ένας δρόμος για να ξεπεραστεί είναι η αύξηση χωρητικότητας των μπαταριών και ο δεύτερος να αναπτυχθεί επαρκές δίκτυο φορτιστών. Τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης τις καλύπτει μεν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, στα πολύωρα όμως ταξίδια τα δεδομένα αλλάζουν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η Γαλλία θέλει να γίνει μία από τις πιο φιλικές χώρες για την ηλεκτροκίνηση και για αυτό αναπτύσσει σταθμούς ταχυφορτιστών στο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της. Ήδη λειτουργούν οι δύο πρώτοι, ενώ έως τα τέλη του 2015 θα έχουν φθάσει τους 200. Αποτελούν μέρος του project με την ονομασία Corri-Door, το οποίο χρηματοδοτείται κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το υπόλοιπο 50% θα καταβληθεί από κοινοπραξία επτά εταιρειών, ανάμεσα στις οποίες είναι η Renault, η Nissan, η BMW και η Volkswagen.

Οι ταχυφορτιστές θα «γεμίζουν» τις μπαταρίες σε επίπεδο 80%, εντός μόλις 30 λεπτών, ενώ θα είναι συμβατοί με όλα τα ηλεκτρικά οχήματα. Οι σταθμοί θα απέχουν έως 80 km ο ένας από τον άλλο, επιτρέποντας στους οδηγούς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να διανύουν μεγάλες αποστάσεις χωρίς σημαντική καθυστέρηση. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι το ηλεκτρικό ρεύμα θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Advertisement
Advertisement