Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dieselgate: Πόσα πλήρωσε ο πρώην CEO της VW;

Ελλάδα 21:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Dieselgate: Πόσα πλήρωσε ο πρώην CEO της VW;

ΝΕΑ

Dieselgate: Πόσα πλήρωσε ο πρώην CEO της VW;

ΝΕΑ

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Volkswagen, Martin Winterkorn, συμφώνησε να πληρώσει 10 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση στην αυτοκινητοβιομηχανία σε σχέση με το σκάνδαλο dieselgate. Ο ίδιος έπαιρνε πάνω από 16 εκατομμύρια ευρώ ετησίως…

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ζητήσει αποζημίωση από τον Winterkorn για το σκάνδαλο των ρύπων ήδη από τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η συμφωνία μεταξύ της VW, του Winterkorn όπως και άλλων πρώην στελεχών είχε οριστεί να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα. Ενώ η Volkswagen αρνήθηκε κατηγορηματικά να σχολιάσει τις σχετικές αναφορές και με τον Winterkorn να παραμένει σιωπηλός, υποστηρίζεται ότι το εποπτικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να συζητήσει τη συμφωνία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως ορίζουν οι σχετικές διαδικασίες, στη συνέχεια θα χρειαστεί οι μέτοχοι του ομίλου VW να υπογράψουν τη συμφωνία κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

Κατόπιν πολυετούς εσωτερικής έρευνας, η Volkswagen κατέληξε πρόσφατα στο συμπέρασμα ότι ο Winterkorn παραβίασε τα καθήκοντά του ως πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen AG αποτυγχάνοντας να «διευκρινίσει πλήρως και άμεσα τις συνθήκες πίσω από τη χρήση παράνομων λειτουργιών του λογισμικού σε κινητήρες diesel 2.0l TDI. Αυτοί οι diesel κινητήρες αφορούσαν αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην αγορά της Βόρειας Αμερικής μεταξύ του 2009 έως και του 2015″.

Advertisement
Advertisement

Ο Winterkorn παραιτήθηκε από τη θέση του στη Volkswagen τον Σεπτέμβριο του 2015 λίγες μόνο ημέρες αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο dieselgate. Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της VW ισχυρίστηκε εκείνη την εποχή πως δεν γνώριζε καν τυχόν αδικήματα που επιτελέστηκαν εν αγνοία του εκ μέρους του. Μετά από αυτό βέβαια, του χρέωσαν επίσης κατηγορίες για απάτη και συνωμοσία στις ΗΠΑ, επειδή όμως η Γερμανία είναι γνωστό πως δεν εκδίδει τους πολίτες της, ο ίδιος έχει μέχρι στιγμής αποφύγει την αμερικανική δικαιοσύνη. Η συνέχεια αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, οπότε μείνετε συντονισμένοι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Euro 7: Ένας αργός θάνατος για τους κινητήρες καύσης
Άνοδο 25,9% κατέγραψε η ρευστότητα στον όμιλο VW
Bosch: Πρόστιμο 90 εκατ. ευρώ για το dieselgate