Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bosch: Πρόστιμο 90 εκατ. ευρώ για το dieselgate

Ελλάδα 13:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bosch: Πρόστιμο 90 εκατ. ευρώ για το dieselgate

ΝΕΑ

Bosch: Πρόστιμο 90 εκατ. ευρώ για το dieselgate

ΝΕΑ

Η εταιρεία ανέφερε ότι δεν θα ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης για το πρόστιμο.

Advertisement
Advertisement

Πρόστιμο 90 εκατ. ευρώ επέβαλαν οι εισαγγελείς της Στουτγάρδης στην Bosch για το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα το 2015.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελία της Στουτγάρδης αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το ως άνω πρόστιμο υπεβλήθη στην εταιρεία «για τις αδυναμίες που επέδειξε στα εποπτικά καθήκοντά της, τα οποία επέτρεψαν στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να εμπλακούν στο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών».

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική εταιρεία Bosch σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας κατασκεύασε και παρέδωσε περίπου 17 εκατ. συσκευές οι οποίες ήταν εξοπλισμένες με το παράνομο λογισμικό διαχείρισης κινητήρων, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν «εργαλεία» που επέτρεψαν στους κατασκευαστές να χειραγωγήσουν τα αποτελέσματα των δοκιμών που αφορούν στις εκπομπές ρύπων, δήλωσαν οι εισαγγελείς ξεκαθαρίζοντας όμως πως την τελική ευθύνη για την εγκατάσταση των εν λόγω λογισμικών την είχαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Bosch συμφώνησε να καταβάλλει το πρόστιμο δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

«Με την απόφαση και την επίδοση του προστίμου ολοκληρώθηκαν οι έρευνες που πραγματοποίησε η εισαγγελία της Στουτγάρδης κατά της Bosch ως προμηθευτή συστημάτων διαχείρισης για κινητήρες diesel.»