Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διασχίζοντας τη Σιβηρία με το νέο Mazda3

Ελλάδα 18:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διασχίζοντας τη Σιβηρία με το νέο Mazda3

ΝΕΑ

Διασχίζοντας τη Σιβηρία με το νέο Mazda3

ΝΕΑ

Περισσότερα από 13.000 km χωρίζουν ακόμη τα 8 νέα Mazda3 από τη Φρανκφούρτη, όπου στις 10 Σεπτεμβρίου θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στη διεθνή έκθεση. Τα ιαπωνικά hatchback ξεκίνησαν από το εργοστάσιο της Χιροσίμα και αυτές τις ημέρες διασχίζουν την αχανή και αφιλόξενη Σιβηρία. Την Τρίτη 6 Αυγούστου βρίσκονταν στην Μπλαγκοβεστσένσκ, η οποία απέχει 13.485 km από τον τελικό προορισμό.

Advertisement
Advertisement

Η περιπέτεια Mazda Route3 οργανώθηκε για λόγους προώθησης του νέου μοντέλου αλλά και για να αποδειχθεί στην πράξη η αξιοπιστία της μάρκας. Η διαδρομή μέχρι τη Φρανκφούρτη διαιρείται σε επτά σκέλη, το καθένα άνω των 2.100 km, για τα οποία απαιτείται διάστημα από 3 έως 6 ημέρες για να ολοκληρωθούν. Πίσω από τα τιμόνια των Mazda3 εναλλάσσονται δημοσιογράφοι, μπλόγκερ και απλοί φίλοι των αυτοκινήτων της ιαπωνικής μάρκας.

Τα οκτώ Mazda3 είναι εξοπλισμένα με το 2λιτρο βενζινοκινητήρα Skyactive-G, στην έκδοση με τα 120 PS και 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Ως οχήματα υποστήριξης χρησιμοποιούνται τα CX-9. Η πορεία καταγράφεται στην ιστοσελίδα www.mazdaroute3.eu, όπου υπάρχει συνεχής ενημέρωση με φωτογραφίες και video. Η Mazda είχε πραγματοποιήσει το εγχείρημα άλλες δύο φορές στο παρελθόν, το 1977 με δύο Mazda 323 και το 1990 με τέσσερα Mazda 626.[nggallery id=2881]