Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διασχίζουμε τις ΗΠΑ με Quattroporte (Επεισόδια 11 & 12)

Ελλάδα 16:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διασχίζουμε τις ΗΠΑ με Quattroporte (Επεισόδια 11 & 12)

ΝΕΑ

Διασχίζουμε τις ΗΠΑ με Quattroporte (Επεισόδια 11 & 12)

ΝΕΑ

Το coast to coast οδοιπορικό μας με τη Maserati Quattroporte στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής συνεχίζεται στο NewsAuto και πλέον βρισκόμαστε στην Αριζόνα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Στο 11ο επεισόδιο της σειράς, φεύγουμε από τη Monument Valley και πάμε να βρούμε το Four Corners, το μοναδικό σημείο στις ΗΠΑ, στο οποίο συναντιώνται τέσσερις πολιτείες: Γιούτα και Κολοράντο στα βόρεια, Νέο Μεξικό και Αριζόνα στα νότια του σημείου αυτού, που έχει εξελιχτεί σε τουριστική ατραξιόν, όπου βρίσκεις διάφορα μαγαζιά γηγενών Ναβάχο με χειροποίητα αναμνηστικά. Στο μνημείο ακριβώς που γεωγραφικά ενώνονται οι τέσσερις πολιτείες, τα τέσσερα μέλη της αποστολής διαφωνούμε για το ποια κατεύθυνση θα πάρουμε…

Επικρατεί τελικά η άποψη του μόνου Έλληνα και συνεχίζουμε προς Αριζόνα, όπως μπορείτε να δείτε στο επόμενο επεισόδιο. Περνάμε το Φλαγκσταφ και κατηφορίζουμε στη Σιντόνα το ίδιο βράδυ. Στο δρόμο μου ήρθε μία ιδέα και από το walkie talkie την έριξα κατευθείαν στους φωτογράφους που ήταν μέσα στο Dodge υποστήριξης: «θέλετε να πετάξετε με ελικόπτερο»;

Advertisement
Advertisement

Φυσικά πέταξαν τη σκούφια τους και την επόμενη ημέρα κανονίσαμε μία πτήση πάνω από εξώκοσμο τοπίο της Σιντόνα, μία πόλη κρυμμένη στην κοιλάδα Βέρντε, που έχει αποτελέσει σκηνικό του Χόλιγουντ. Κάποιοι βραχώδεις σχηματισμοί έξω από την πόλη θεωρούνται δίνες κοσμικής ενέργειας, γι’ αυτό και η Σιντόνα είναι κορυφαίος προορισμός της new age κοινότητας.

Η πτήση μας με το Robinson 44 και την Quattroporte από κάτω είναι ακριβώς πάνω από αυτούς τους σχηματισμούς. Όσο για το παρασκήνιο της ιστορίας; Επειδή ο πιλότος δεν κατέβαινε όσο χαμηλά ζητούσαμε για τις λήψεις, στο τέλος κάναμε παράπονο στον ιδιοκτήτη της εταιρίας κι εκείνος μας έδωσε το ελικόπτερο για άλλα 20’ στην περιοχή του αεροδρομίου της Σιντόνα. Όπως μπορείτε να δείτε, το σκηνικό του αεροδρομίου είναι μοναδικό στον κόσμο!