Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διάκριση για τον 2.5 TFSI κινητήρα της Audi

Ελλάδα 16:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διάκριση για τον 2.5 TFSI κινητήρα της Audi

ΝΕΑ

Διάκριση για τον 2.5 TFSI κινητήρα της Audi

ΝΕΑ

Τον τίτλο του «Διεθνή Κινητήρα της Χρονιάς» στην κατηγορία 2 έως 2.5 lt κατέκτησε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο πεντακύλινδρος κινητήρας 2.5 TFSI της Audi.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η μονάδα που χρησιμοποιείται στο Q3 RS, επιλέχθηκε από τη διεθνή κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από 82 δημοσιογράφους του ειδικού τύπου, στο περιθώριο της «Engine Expo» στη Στουτγάρδη.

«Ο πεντακύλινδρος κινητήρας μας, έχει μακρά παράδοση η οποία ξεκίνησε με το πρώτο quattro και οι συνεχόμενες νίκες επιβεβαιώνουν τη συνεχή επιτυχία της τεχνολογίας TFSI της Audi. Θα διατηρήσουμε τις εντατικές μας προσπάθειες για να γράψουμε ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία αυτής της επιτυχίας», σχολίασε ο Δρ. Ulrich Hackenberg, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, για την τεχνική ανάπτυξη.

Advertisement
Advertisement

Ο άμεσου ψεκασμού υπέρ-τροφοδοτούμενος κινητήρας χωρητικότητας 2.480cc, παράγει μέγιστη ισχύ 314 PS στις 5.200-6.700 rpm, με μέγιστη ροπή στα 42.9 kgm στις 1.500-5.200 rpm.

Αυτή είναι η δέκατη φορά στην ιστορία της Audi που  αποσπά το βραβείο του  «Διεθνή  Κινητήρα της Χρονιάς» αφού πριν το σερί του 2.5 TFSI, επικρατούσε από το 2005 έως το 2009, στην κατηγορία των 1.8-2.0 lt, με τον δίλιτρο TFSI.