Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διάκριση για την BMW Alpina B3

Ελλάδα 14:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διάκριση για την BMW Alpina B3

ΝΕΑ

Διάκριση για την BMW Alpina B3

ΝΕΑ

H BMW Alpina B3 κυριάρχησε στην κατηγορία των επιδόσεων ανάμεσα σε 21 ανταγωνιστές.

Advertisement
Advertisement

Με εγκωμιαστικά σχόλια είχε συνοδευτεί το λανσάρισμα της BMW Alpina B3, που βασίζεται στη BMW Σειρά 3 (G20).

Οι ικανότητες του υψηλών επιδόσεων μοντέλων εκτιμήθηκαν και από την κριτική επιτροπή του “German Car of the Year ”, η οποία ανέδειξε την BMW Alpina B3 σε «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το έτος 2021, στην κατηγορία “Performance”.

Ανταγωνιστές του μοντέλου αποτελούσαν 21 άλλα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων, τα Mercedes-AMG E 63, Porsche 911 Turbo S, Audi RS6 Avant, Audi RS Q8, BMW M8, BMW X5 M, Ferrari Roma και Ferrari SF90 Stradale.

Advertisement
Advertisement

«Είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέραμε να πείσουμε τη γνωστή ειδική κριτική επιτροπή με τη νέα γενιά μοντέλων BMW ALPINA B3 και ότι μας απονεμήθηκε το γερμανικό αυτοκίνητο της χρονιάς 2021 στην κατηγορία «Performance». Αυτό το βραβείο επιβεβαιώνει τα σταθερά θετικά σχόλια από τους πελάτες μας, οι οποίοι εκτιμούν την BMW ALPINA B3 για την ανώτερη ομαλότητα λειτουργίας και τη συναρπαστική δυναμική οδήγησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Andreas Bovensiepen, CEO της BMW Αlpina.

Σημειώνεται πως η επιτροπή του θεσμού “German Car of the Year” στελεχώνεται από 18 δημοσιογράφους, οι οποίοι αναδεικνύουν τα μοντέλα-νικητές βάσει των οδηγικών χαρακτηριστικών, το επίπεδο καινοτομίας και την εμπορική τους πορεία.

Advertisement

Η BMW Alpina B3 “φορά” έναν βελτιωμένο 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά twin turbo κινητήρα που για την περίπτωση αποδίδει 462 ίππους και 700 Nm ροπής (μόλις από τις 2.500 σ.α.λ.). Το μοτέρ ενσωματώνει αναβαθμισμένους υπερσυμπιεστές, νέο σύστημα ψύξης και νέα εισαγωγή αέρα, ενώ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Πίσω από το τιμόνι της μοναδικής BMW M1

Δείτε το νέο περιπολικό των +100.000 ευρώ της ΕΛΑΣ

Advertisement

Για οδηγούς με ανήσυχα πνεύματα η νέα BMW 128ti