Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού η «καυτή» Alpina B3

Ελλάδα 22:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιδού η «καυτή» Alpina B3

ΝΕΑ

Ιδού η «καυτή» Alpina B3

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία βελτιώσεων Alpina παρουσιάζει το υψηλών επιδόσεων μοντέλο B3, που βασίζεται στη νέα BMW Σειράς 3 (G20).

Advertisement
Advertisement

 

Βασικό χαρακτηριστικό της B3 αποτελεί ο βελτιωμένος τρίλιτρος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας twin-turbo, που για την περίπτωση έχει ισχύ 462 ίππους και 700 Nm ροπής, που αποδίδονται μόλις από τις 2.500 σ.α.λ.  Για την παραπάνω αύξηση ευθύνονται οι αναβαθμισμένοι υπερσυμπιεστές, το νέο σύστημα ψύξης και η εισαγωγή αέρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της ZF, το οποίο χάρη στο νέο λογισμικό της Alpina έχει καταφέρει να κάνει πιο σύντομα και πιο ομαλά τις αλλαγές. Επίσης ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μέσω του κιβωτίου την λειτουργία του, ανάλογα τις προτιμήσεις του για χαλαρή ή σπορ οδήγηση, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τα αλουμινένια paddles.

Advertisement
Advertisement

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συστήματος τετρακίνησης xDrive, ενώ δε λείπει το στάνταρ πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Σε συνδυασμό με το launch control η τετράθυρη Alpina B3 χρειάζεται μόλις 3,8 δευτερόλεπτα για το «0-100 km/h», το «0-200» έρχεται σε 13,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 303 km/h (οι αντίστοιχες τιμές για την Touring είναι 3,9”-13,9”-300 km/h). Οι μηχανικοί της Alpina έχουν τοποθετήσει νέα ρυθμιζόμενη ανάρτηση, που συνδυάζεται με σκληρότερα ελατήρια και παχύτερες αντιστρεπτικές, ενώ μεγαλύτερης διαμέτρου είναι και τα εμπρός δισκόφρενα (395 χλστ.) με τετραπίστονες δαγκάνες. Για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να αναφέρουμε τέλος ότι οι τιμές για τη σεντάν  Alpina B3 ξεκινούν από τα €81.250 και €83.050 για την Touring.