Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Deutsche Bank: Η VW μπορεί να ξεπεράσει την Tesla!

Ελλάδα 20:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Deutsche Bank: Η VW μπορεί να ξεπεράσει την Tesla!

ΝΕΑ

Deutsche Bank: Η VW μπορεί να ξεπεράσει την Tesla!

ΝΕΑ

Ο γερμανικός όμιλος αποφάσισε να μετατρέψει το εργοστάσιο της Seat στη Βαρκελώνη σε hub ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen θα μπορούσε να ξεπεράσει τις πωλήσεις της Tesla εντός του 2022 προκαλώντας την ριζική ανατροπή των δεδομένων στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης εκτιμά η Deutsche Bank καθώς θα πρέπει να λάβει μεγαλύτερες πιστώσεις οι οποίες θα επενδυθούν στον τομέα των μπαταριών σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Σύμφωνα με την ανάλυση της γερμανικής τράπεζας, η οποία βάζει «φωτιά» στη ραγδαίως εξελισσόμενη και άκρως ανταγωνιστική αγορά της ηλεκτροκίνησης, η αξία του κλάδου EV (ηλεκτροκίνητα οχήματα) της VW θα μπορούσε να αγγίξει τα 195 δισ. ευρώ έως το επόμενο έτος, ποσό που είναι πολύ υψηλότερο από την τρέχουσα αξία του γερμανικού ομίλου που αυτή τη στιγμή υπολογίζεται σε 150 δισ. ευρώ. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η Deutsche Bank, μεταξύ άλλων, αναβάθμισε σημαντικά την τιμή – στόχο για τη μετοχή της VW, κατά 46% στα 270 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο στην Ισπανία

Η Deutsche Bank εκτιμά ότι οι πωλήσεις EV οχημάτων της VW θα μπορούσαν να υπερβούν τις πωλήσεις της Tesla, η οποία εδώ και χρόνια θεωρείται απόλυτος κυρίαρχος της αγοράς λαμβάνοντας υπόψη τις επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Σ’ αυτό, μάλιστα, συμβάλλει και η απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας να μετατρέψει το εργοστάσιο της θυγατρικής Seat στη Βαρκελώνη σε hub ηλεκτροκίνησης, με στόχο την παραγωγή 500.000 οχημάτων ετησίως. Όσων δηλαδή, και των περσινών πωλήσεων της Tesla σε παγκόσμιο επίπεδο.

Advertisement

Επίσης οι αναλυτές της Deutsche Bank διαβλέπουν μια καλή πιθανότητα οι παραδόσεις EV της VW να ξεπεράσουν τις Tesla σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς το μοντέλο SUV ID.4 έχει βγει στην παγκόσμια αγορά.

Από την άλλη μεριά τα στελέχη της Seat δήλωσαν ότι σκοπεύουν να λανσάρουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα για αστικές περιοχές το 2025 με κόστος μεταξύ 20.000 και 25.000 ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Μελέτη UBS: Στην κορυφή της ηλεκτροκίνησης ο όμιλος Volkswagen
Νέο κέντρο R&D της Volkswagen για την ηλεκτροκίνηση
ΣΟΚ στην Τουρκία: Τα κλείνει όλα η Volkswagen