Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν θα πιστεύετε πόσο πωλήθηκε μία ψεύτικη Ferrari! (+video)

Ελλάδα 22:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν θα πιστεύετε πόσο πωλήθηκε μία ψεύτικη Ferrari! (+video)

ΝΕΑ

Δεν θα πιστεύετε πόσο πωλήθηκε μία ψεύτικη Ferrari! (+video)

ΝΕΑ

Η Ferrari που βλέπετε είναι εντελώς fake και δεν έχει ούτε καν κινητήρα. Όμως πωλήθηκε για ένα εξωφρενικό ποσό.

Advertisement
Advertisement

Πολλές φορές βλέπουμε σε ταινίες να καταστρέφονται πολύ ακριβά αυτοκίνητα. Και πάντα αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο οι εταιρίες παραγωγής μπαίνουν σε τέτοια έξοδα, και γιατί οι ιδιοκτήτες τους δίνουν τόσο σπάνια μοντέλα απλά για να περάσουν μερικά δευτερόλεπτα από την οθόνη.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η βιομηχανία του Χόλυγουντ έχει βρει άλλους τρόπους. Και τα πανάκριβα και σούπερ σπάνια αυτοκίνητα που καταστρέφονται δεν είναι τίποτα άλλο παρά καλά φτιαγμένα fake αντίγραφα.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την “Ferrari” που βλέπουμε στην φωτογραφία. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία “Ferris Bueller’s Day Off” του 1986.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο είχε κατασκευαστεί για την χρήση στην ταινία από την εταιρία Modena Design & Development. Και προσπαθούσε να αντιγράψει μία Ferrari 250 GTO California, αν και όχι με τέλειο αποτέλεσμα.

Το αυτοκίνητο όπως βλέπουμε στο απόσπασμα της ταινίας περνάει τα πάνδεινα από τον ιδιοκτήτη του μέσα στο γκαράζ. Και στο τέλος της σκηνής κάνει ένα μεγαλειώδεις άλμα από το γκαράζ προς το δάσος.

Advertisement

Αυτό το αυτοκίνητο βγήκε πρόσφατα σε δημοπρασία. Και υπήρξε άνθρωπος που έδωσε ούτε λίγο ούτε πολύ 337.500 δολάρια για να το αποκτήσει.

Advertisement

Να επισημάνουμε εδώ ότι πέρα από ψεύτικη δεν είναι καν ένα λειτουργικό αυτοκίνητο, καθώς δεν υπάρχει κινητήρας. Ενώ και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν είναι η καλύτερη, καθώς έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά στα χρόνια που πέρασαν.

Σύμφωνα με το site της δημοπρασίας, τα καθίσματα επανατοποθετήθηκαν και η μπογιά ψεκάστηκε ξανά μετά την πτώση. Το εσωτερικό διαθέτει μπεζ ταπετσαρίες και μπεζ μοκέτες, με μαύρο ταμπλό από fiber glass.

Advertisement

Το τιμόνι είναι κλασικά ξύλινο με το αλογάκι της Ferrari στο κέντρο του και τον χιλιομετρητή να δείχνει 0 χιλιόμετρα.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι αυτή η “κούφια” Ferrari πωλήθηκε μόλις 58.500 δολάρια λιγότερα από την κανονική Ferrari που συμμετείχε στην ταινία σε σκηνές κίνησης. Εκείνη είχε πωληθεί το 2020 προς 396.000 δολάρια.

Άβυσσος η ψυχή των συλλεκτών, ιδίως εκείνων που ασχολούνται με τα αναμνηστικά ταινιών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο: Ferrari κόπηκε στα δύο μετά από σύγκρουση! (+video)
Πόσο πουλήθηκε η Ferrari 365 GT4 του Niki Lauda;
Ένας V12 της Ferrari στο σαλόνι σας