Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν θα πιστεύετε πως αλλάζεις ταχύτητες στο νέο Tesla Model 3

Ελλάδα 15:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν θα πιστεύετε πως αλλάζεις ταχύτητες στο νέο Tesla Model 3

ΝΕΑ

Δεν θα πιστεύετε πως αλλάζεις ταχύτητες στο νέο Tesla Model 3

ΝΕΑ

Από δύο διαφορετικά σημεία που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, ο οδηγός ενός Tesla Model 3 έχει πρόσβαση στο κιβώτιο ταχυτήτων…

Advertisement
Advertisement

Το ανανεωμένο Tesla Model 3 θα ξεκινήσει να παραδίδεται σε πελάτες στην Ελλάδα εντός του Δεκεμβρίου. Ήδη οι παραγγελίες που έχει ξεπερνούν τις 200, τη στιγμή που ακόμα δεν έχει κάνει την εμφάνισή του στην αντιπροσωπεία της μάρκας που βρίσκεται στο Μαρούσι.

Οπτικά το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της αμερικανικής φίρμας θυμίζει το μεγάλο αδερφάκι Model S. Οι βασικές διαφορές επικεντρώνονται στη μάσκα, τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, αλλά και στο λογότυπο (πίσω) που πλέον έχει αντικατασταθεί με το όνομα της μάρκας.

Ωστόσο η βασικότερη και πι ουσιαστική αλλαγή αφορά στην αεροδυναμική (ο συντελεστής οπισθέλκουσας έγινε από 0.23 έγινε 0.219) η οποία έχει βελτιωθεί, προσφέροντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη αυτονομία στο όχημα. Στην πράξη ακόμα και στην μικρή έκδοση με την κίνηση στους πίσω τροχούς, τα χιλιόμετρα που μπορεί να καλύψει ο οδηγός φτάνουν τα 554 (στην περίπτωση που τα ελαστικά είναι 18 ιντσών).

Advertisement
Advertisement

 

Νέο Tesla. Νέα… κόλπα!

Μεταξύ άλλων, στο ανανεωμένο Tesla Model 3 υπάρχει και… κάτι που σίγουρα θα παραξενέψει όχι μόνο αυτούς που θα το αποκτήσουν αλλά και αυτούς που είναι οδηγοί διαφόρων αυτοκινήτων. Αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων που ως γνωστών είναι αυτόματο και με μία ταχύτητα και ο τρόπος που βάζεις όπισθεν, νεκρά κ.ο.κ.

Advertisement

Την ώρα λοιπόν που στη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων υπάρχει ένας λεβιές ή και… κουμπιά – συνήθως στο μέρος της κεντρικής κονσόλας – για να γίνονται οι αλλαγές ταχυτήτων, στο Model 3 ισχύει κάτι τελείως διαφορετικό.

Οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται από δύο σημεία! Η πρώτη επιλογή αφορά στην κεντρική οθόνη, όπου ο οδηγός με την κίνηση του δαχτύλου και «σπρώχνοντας» το εικονίδιο ενός μικρού Tesla, βάζει D, N, R ή P. Η δεύτερη επιλογή βρίσκεται στην οροφή του αυτοκινήτου, στο σημείο του εμπρός καθρέφτη, όπου υπάρχουν οι επιλογές των ταχυτήτων και από αυτό το σημείο ο οδηγός έχει πρόσβαση στο κιβώτιο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πέντε πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν το Νοέμβριο στην Ελλάδα
Ακόμα ένα κομμάτι από το ελληνικό Chaos
Η Lamborghini εφαρμόζει τετραήμερη εργασία!