Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν θα πιστέψετε τι κρύβεται κάτω από το αμάξωμα του Bitter SC

Ελλάδα 3:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν θα πιστέψετε τι κρύβεται κάτω από το αμάξωμα του Bitter SC

ΝΕΑ

Δεν θα πιστέψετε τι κρύβεται κάτω από το αμάξωμα του Bitter SC

ΝΕΑ

Ο Erich Bitter δημιούργησε είναι μια μικρή Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ξεκινώντας, ως κατασκευαστής αμαξοστοιχιών. Ένα από τα άγνωστα μοντέλα της είναι προς πώληση στην Ολλανδία.

Advertisement
Advertisement

Το Bitter SC Coupe της δεκαετίας του 1980 είχε σαν βάση το Opel Senator και το έλεγαν η Γερμανική Ferrari 400i

Η εταιρεία του Erich Bitter ιδρύθηκε το 1971 και το πρώτο μοντέλο που παρήγαγε ήταν το CD με κινητήρα Chevrolet. Κοντά στα 400 παραδείγματα παρήχθησαν μεταξύ 1973 και 1979 προτού η Bitter φτιάξει το δεύτερο όχημα της, το SC.

Βασισμένο στο Opel Senator, το SC, κατασκευάστηκε μεταξύ 1979 και 1989. Το μοντέλο που πωλείται στην Ολλανδία είναι του 1981 και βρίσκεται εκεί από το 2006. Η αγγελία από το Gallery Aaldering επιβεβαιώνει ότι έχει ανακατασκευαστεί και βαφτεί στο αρχικό χρώμα «Salchi Rosso Rubino». Το μοντέλο είναι το 23o από τα 488, που παράχθηκαν.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς προέρχεται από ένα μοτέρ Opel 3.0 λίτρων inline-six (εξακύλινδρο σε σειρά) με ψεκασμό που απέδιδε 177 ίππους στην εποχή της ακμής του και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Μια ματιά στο εσωτερικό της καμπίνας αποκαλύπτει μπεζ δερμάτινες επενδύσεις στα μπροστινά και πίσω καθίσματα, τα πάνελ των θυρών και το τιμόνι. Υπάρχει επίσης ένα ασορτί headliner και διάφορες ξύλινες λεπτομέρειες.

Advertisement

Το αυτοκίνητο έχει διανύσει πάνω από 76.000 χλμ, η καμπίνα φαίνεται να είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, αν και τα δερμάτινα μέρη έχουν αρχίσει να δείχνουν κάποια σημάδια γήρανσης.

Advertisement

Το στυλ του Bitter SC επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη Ferrari 400i της δεκαετίας του 1970-1980.

Το Bitter SC πωλείται στην τιμή των 42.500 ευρώ. Ναι είναι ακριβό όπως ήταν και όταν ήταν καινούργιο (είχε την ίδια τιμή με μια Ferrari 308), επομένως δεν ήταν ποτέ ένα ιδιαίτερα προσιτό όχημα, γι’ αυτό ίσως και να μην το ξέρατε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Monza Concept θα καθορίσει τα μελλοντικά Opel
Αποκάλυψη για το Opel Monza (upd)
Opel: Αναβιώνει το όνομα Monza σε κορυφαίο ηλεκτρικό SUV;