Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεκαθέσιο επιβατικό κανείς;

Ελλάδα 9:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεκαθέσιο επιβατικό κανείς;

ΝΕΑ

Δεκαθέσιο επιβατικό κανείς;

ΝΕΑ

Για τους Ευρωπαίους, ένα πολυθέσιο όχημα είναι εκτός των προτιμήσεών τους και χρησιμεύει μόνο ως επαγγελματικό. Όμως, αυτό δεν αφορά σε άλλους λαούς.

Advertisement
Advertisement

Στην Ινδία, ένα δεκαθέσιο αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι ο κανόνας σε ό,τι αφορά στη μετακίνηση μιας οικογένειας. Αυτή τη δυνατότητα παρέχει η Force Motors η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων της χώρας.

Η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία ιδρύθηκε το 1958 αλλά συνεργάζεται πλέον με γερμανικές εταιρείες τόσο για τα επιβατικά μοντέλα της όσο και για τα φορτηγά που κατασκευάζει.

Μεταξύ αυτών είναι και η Daimler από την οποία προμηθεύεται μηχανικά μέρη. Επιπλέον, η Force Motors έχει την άδεια να κατασκευάζει μοντέλα της τα οποία να μοιάζουν με αυτά των Γερμανών.

Advertisement
Advertisement

Ένα από αυτά είναι το νέο Citiline, ένα επιβατικό το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως και δέκα επιβάτες. Το αμάξωμά του θυμίζει αυτό της MercedesBenz GClass αλλά έχει τα αισθητικά στοιχεία που το προσδιορίζουν ως ένα ινδικό δημιούργημα.

Όπως ανακοινώθηκε, το μήκος του Force Citiline φτάνει τα 5,12 μέτρα και διαθέτει τον παλαιό τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα τής γερμανικής εταιρείας ο οποίος έχει χωρητικότητα 2,6 λίτρα. Η μέγιστη  ισχύς του είναι 91 ίπποι/3.200 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 250 Nm/1.400-2.400 σ.α.λ.

Advertisement

Το μεταξόνιό του φτάνει τα 3,05 μέτρα γεγονός που επιτρέπει να διατίθεται είτε σε εννιαθέσιο είτε σε δεκαθέσιο. Στη δεύτερη περίπτωση η διάταξη των καθισμάτων είναι τέτοια η οποία επιτρέπει την είσοδο όλων των επιβατών χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αντίο Κίνα, καλώς ήρθες Ινδία
Η Tata αγοράζει εργοστάσιο της Ford στην Ινδία
Ποιά χώρα αντιστάθηκε επί 11 χρόνια στην Google;

Advertisement