Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κάνει στην πράξη το φουλ αυτόνομο σύστημα οδήγησης της Tesla; (+video)

Ελλάδα 1:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι κάνει στην πράξη το φουλ αυτόνομο σύστημα οδήγησης της Tesla; (+video)

ΝΕΑ

Τι κάνει στην πράξη το φουλ αυτόνομο σύστημα οδήγησης της Tesla; (+video)

ΝΕΑ

H Τesla δοκιμάζει αυτή την εποχή το πλήρως αυτόνομο σύστημα οδήγησης σε χιλιάδες αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, με ανάμικτα προς το παρόν αποτελέσματα.

Advertisement
Advertisement

Ο δρόμος προς την πλήρως αυτόνομη οδήγηση έχει ανοίξει, και αν πολλές μεγάλες εταιρίες είναι συγκρατημένες και προχωρούν με πιο αργά βήματα, η Tesla για άλλη μια φορά κάνει τα πάντα πολύ πιο γρήγορα.

Εδώ και καιρό τεστάρει το Full Self-Driving (FSD) σύστημά της, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο των Βeta δοκιμών σε πάνω από 60.000 αυτοκίνητά της στις ΗΠΑ, συλλέγοντας πληροφορίες και πολύτιμα data.

Στο video που παραθέτουμε βλέπουμε έναν από τους οδηγούς που δοκιμάζει αυτό το νέο σύστημα της Tesla στους δρόμους του Ντιτρόιτ. Ο ίδιος οδηγός έχει κατά καιρούς βάλει αντίστοιχα video, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του συστήματος μέσα από τις διάφορες αναβαθμίσεις του.

Advertisement
Advertisement

Όπως φαίνεται, το FSD της Tesla είναι ένα βήμα εμπρός από όλους τους κατασκευαστές, όμως ακόμα χρειάζεται αρκετή δουλειά για να μπορείς να το εμπιστευτείς σε τόσο απαιτητικές διαδρομές όπως στο κέντρο μιας πόλης.

Αν και είναι σε θέση να παρακολουθήσει τα περισσότερα πράγματα που συμβαίνουν γύρω και μπροστά από το αυτοκίνητο, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε μερικές “λεπτές” καταστάσεις, όπως το να αποφύγει κορίνες ή να ελιχθεί αυτόνομα όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που δεν προβλέπεται από το σενάριο.

Το συμπέρασμα προς το παρόν είναι ότι αν και η τεχνολογία της Tesla δείχνει αρκετά εντυπωσιακή, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εμπιστευθεί κανείς πλήρως την οδήγηση σε ένα αστικό περιβάλλον, όπου ανά πάσα στιγμή μπορούν να προκύψουν κίνδυνοι στους οποίους δεν αντιδρά με συνέπεια και πάντα με τον ίδιο ασφαλή τρόπο.

Advertisement

Πάντως η εξέλιξη συνεχίζεται, και αν κρίνουμε από αυτά που βλέπουμε στο video και την ταχεία πρόοδο που κάνει η Tesla σε ότι επιδιώξει, μάλλον δεν θα πάρει πάνω από 2 έως 3 χρόνια που ένα τέτοιο σύστημα θα μπορεί να είναι εμπορικά αξιοποιήσιμο. Και πάντως απόλυτα ασφαλές, τουλάχιστον για χρήση σε αυτοκινητόδρομο όπου η κυκλοφορία είναι σαφώς πιο προβλέψιμη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla: Σούπερ κέρδη αλλά τι γίνεται με τα νέα μοντέλα;|
Και τα δύο χέρια στο τιμόνι: Οδηγός Tesla βλέπει πορνό εν κινήσει
Σας τη «σπάει» το Yoke της Tesla; Υπάρχει λύση!