Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πως τα Tesla βοηθούν τους Ουκρανούς (+video)

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε πως τα Tesla βοηθούν τους Ουκρανούς (+video)

ΝΕΑ

Δείτε πως τα Tesla βοηθούν τους Ουκρανούς (+video)

ΝΕΑ

Ποιος θα το περίμενε ότι ένα Tesla θα μπορούσε να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες της Oυκρανίας με έναν αναπάντεχο τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Τα αυτοκίνητα της Tesla έχουν φέρει πολλά καινούργια πράγματα στο πως αντιμετωπίζουμε ένα όχημα, με διάφορες έξυπνες και πρωτοποριακές λειτουργίες, οι οποίες μπορούν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες ακόμα και σε καταστάσεις μεγάλων καταστροφών.

Στην περίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία και της ανθρωπιστικής τραγωδίας που εξελίσσεται με τα εκατομμύρια των προσφύγων, η Tesla έχει ένα ειδικό mode λειτουργίας στα αυτοκίνητά της, το οποίο μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμο.

Πρόκειται για το “Camp Mode” το οποίο είναι σε θέση να μετατρέψει το όχημα σε ένα χώρο που θα μπορούν οι εκτοπισμένοι να περάσουν τις κρύες νύχτες αλλά και να προφυλάξουν τον εξοπλισμό τους.

Advertisement
Advertisement

Το “Camp Mode”, για τις περιόδους ειρήνης, προσφέρει πολλές έξυπνες λειτουργίες για να περάσει κανείς τη νύχτα του στο αυτοκίνητο, όπως την σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό του, την δυνατότητα φόρτισης των συσκευών του, ακόμα και την εικόνα ενός τζακιού στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από φίλους των Tesla στην Ουκρανία, βλέπουμε αυτοκίνητα της εταιρίας να χρησιμεύουν ως αποθηκευτικοί χώροι για τρόφιμα, διάφορα υλικά, ακόμα και όπλα. Παράλληλα στην λειτουργία “Camp Monde” έγιναν και χώρος για την φιλοξενία ανθρώπων στις δύσκολες αυτές ώρες.

Advertisement

Ο πόλεμος και η έλλειψη βενζίνης ανέδειξαν την αξία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ουκρανία, η οποία πριν ξεσπάσει ο πόλεμος είχε προχωρήσει αρκετά τις υποδομές για φόρτιση. Και η κοινότητα των ιδιοκτητών Tesla είναι ιδιαίτερα δυναμική και δραστήρια, ακόμα και μέσα στην σύρραξη.

Advertisement

Όπως αναφέρουν τα σχόλια που συνοδεύουν τις εικόνες, το να μην εξαρτάσαι από την βενζίνη σε καιρό πολέμου και να μπορείς να χρησιμοποιείς το όχημά σου ως λύση ανάγκης για στέγαση, είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν υπάρχουν κάθε είδους καταστροφές.

Advertisement

Πάντως ο Μusk, πέρα από το “Camp Mode” των αυτοκινήτων του έχει κάνει σημαντικές ενέργειες για την ενίσχυση των Ουκρανών, ενώ πρότεινε και στον πρόεδρου Μπάιντεν να αυξήσει την παραγωγή του πετρελαίου, έτσι ώστε να πέσει η τιμή του και να μειωθούν οι επιπτώσεις του πολέμου στην παγκόσμια οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φόρτισε το Tesla του και πλήρωσε 550.000 ευρώ
Έρευνα για θανατηφόρο τροχαίο με Tesla Model 3
Πως η Ford μπλόκαρε το SEXY της Tesla;