Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dacia Spring: Με ισχυρότερη έκδοση Extreme

Ελλάδα 2:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia Spring: Με ισχυρότερη έκδοση Extreme

ΝΕΑ

Dacia Spring: Με ισχυρότερη έκδοση Extreme

ΝΕΑ

Στη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, η Dacia θα παρουσιάσει τη νέα έκδοση Extreme του Spring, αναβαθμίζοντας τις δυνατότητες κίνησης του μοντέλου και στον ανοιχτό δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Με το λανσάρισμα της νέας έκδοσης Spring Extreme, η Dacia παρουσιάζει επίσης για πρώτη φορά τον εντελώς καινούριο κινητήρα Electric 65 (65 ίππων ή 48kW).

Διαθέσιμος αποκλειστικά με το Spring Extreme, ο νέος αυτός κινητήρας συνδυάζεται με ένα επίσης νέο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εξασφαλίζει καλύτερες επιταχύνσεις και καλύτερη ανάκτηση ενεργείας για μεγαλύτερη αυτονομία. Χάρη στο νέο κινητήρα ELECTRIC 65, το Spring Extreme εξασφαλίζει αυτονομία της τάξεως των 220 χλμ. (WLTP) σε μικτό κύκλο και 305 χλμ. σε αστικό κύκλο (WLTP).

Με το λανσάρισμά του, την άνοιξη του 2021, το Spring έκανε προσιτή στο ευρύ κοινό την ηλεκτροκίνηση, όντας λιτό, ευχάριστο στην καθημερινή χρήση και οικονομικό. Έτσι κατάφερε να εξασφαλίσει πάνω από 100.000 παραγγελίες. Το πιο αξιοσημείωτο επίτευγμα, είναι το ότι τα τρία τέταρτα των συνολικών πωλήσεων προέρχονται από πελάτες λιανικής.

Advertisement
Advertisement

Το Spring, με το νέο ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα,  διατίθεται και ως ελαφρύ επαγγελματικό -στην έκδοση Spring Cargo- που αφορά τους επαγγελματίες εμπόρους, τους διανομείς και άλλα παρόμοια επαγγέλματα, προσφέροντάς τους απεριόριστη πρόσβαση στο κέντρο των αστικών περιοχών.

Είτε πρόκειται για παραδόσεις τύπου “last mile”, είτε για απλή μεταφορά ογκωδών αντικειμένων, το Spring Cargo συνδυάζει εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, άνεση οδήγησης και μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων.

Advertisement

Xavier Martinet, SVP Marketing, Sales & Operations: «Αξιοσημείωτο είναι πως σε λιγότερο από 2 χρόνια, οι πελάτες έχουν φέρει το Spring σε μία από τις κορυφαίες θέσεις της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, με περισσότερες από 100.000 παραγγελίες να έχουν καταγραφεί από το λανσάρισμά του. Το 2022, το Spring αναμένεται να ανέβει στο πόντιουμ των πωλήσεων λιανικής των ηλεκτρικών στην Ευρώπη, ενώ είναι το Νο1 ηλεκτρικό μοντέλο σε πωλήσεις στη Γαλλία.

Advertisement

Ενώ αρχικά οι αγοραστές του επέλεγαν συχνά το Spring ως δεύτερο αυτοκίνητο ενός νοικοκυριού, γεγονός που αφορά στο 90% των νοικοκυριών με πάνω από ένα αυτοκίνητο,  τελικά κατέληξε να γίνει το κύριο μέσο μεταφοράς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Τολμηρό και εμπνευσμένο, το Spring είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τις ανάγκες μετακίνησης των πελατών του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιες μάρκες προτίμησαν οι Έλληνες το Νοέμβριο;
Αυτό είναι το Top-10 του Νοεμβρίου!
Το Top-10 των best-sellers σε όλο τον κόσμο!