Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Cupra Terramar με 300 ίππους!

Ελλάδα 18:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Cupra Terramar με 300 ίππους!

ΝΕΑ

Cupra Terramar με 300 ίππους!

ΝΕΑ

Το νέο SUV Coupe, το οποίο είναι πιθανό να ονομαστεί Cupra Terramar, θα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα της μάρκας το οποίο θα αποδίδει 300 ίππους. Όπως όλα δείχνουν θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Μείνετε συντονισμένοι…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Στην πραγματικότητα, το ολοκαίνουργιο Cupra Terramar είναι μια έκδοση coupe του μεσαίου SUV της SEAT του Ateca, αλλά λαμβάνει στιλιστικά στοιχεία από τη νεότερη ναυαρχίδα, το Tarraco. Θα λανσαριστεί εξαρχής ως ένα καυτό μοντέλο Cupra το 2020, ενώ μια πιο συμβατική πρόταση θα μπορούσε να ακολουθήσει μέσα σε 18 μήνες έως δύο χρόνια. Μετά το Cupra Ateca νωρίτερα φέτος, το Terramar θα γίνει αυτό που οι υψηλόβαθμοι της εταιρείας αποκαλούν ως το πρώτο “100% Cupra” μοντέλο. Από την εικόνα μπορούμε να δούμε κάποιες ομοιότητες με το Tarraco, αλλά ενώ οι προβολείς και το σχήμα της γρίλιας παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ίδια, εδράζονται πάνω σε ένα πιο επιθετικό σε σχεδιασμό προφυλακτήρα. Η οροφή απομακρύνεται πολύ πιο απότομα και το Terramar διαθέτει επίσης υπερβολικά τόξα επάνω από τους τροχούς.

Το Cupra Terramar φαίνεται να τροφοδοτείται από τον ίδιο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων και τεσσάρων κυλίνδρων με ισχύ 300 ίππους που τοποθετείται και στο Ateca. Θα διαθέτει επίσης τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Σε μεταγενέστερο στάδιο, το μοντέλο θα μπορούσε να εισαγάγει την plug-in υβριδική τεχνολογία πείθοντας ακόμη και τους ενθουσιώδεις οπαδούς της Cupra.

Advertisement
Advertisement

Cupra-Terramar-tsiro-640