Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Crossover το νέο Volvo V40

Ελλάδα 7:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Crossover το νέο Volvo V40

Mobility

Crossover το νέο Volvo V40

Mobility

Η Volvo το προγραμματίζει για παρουσίαση το 2021 στην έκδοση παραγωγής και οι φήμες που θέλουν το νέο V40 να είναι crossover, ακολουθώντας την τάση της εποχής, επιβεβαιώνονται.

Advertisement
Advertisement

Το νέο V40 θα ενισχύσει τη γκάμα της Volvo καθώς εξελίσσεται από ένα premium μικρομεσαίο, σε crossover για να υπάρξει εκπροσώπηση της εταιρείας και στη μικρότερη κατηγορία των αυτοκινήτων του είδους.

Η Volvo σύντομα θα λανσάρει ένα crossover ακόμα, που θα είναι ο έμμεσος διάδοχος του V40 hatchback που σταμάτησε η παραγωγή του το 2019. Η ανακοίνωση επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από τον επικεφαλής της εταιρείας στην Ευρώπη και το νέο crossover αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός των επόμενων δύο ετών. Μέχρι το τέλος της παραγωγής του V40 έτσι όπως το ξέραμε (hatchback) ήταν το μόνο μοντέλο στη γκάμα της Volvo που δεν είχε βασιστεί σε πλατφόρμα από τις μεγαλύτερες και πιο νέες της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Ο Lex Kerssemakers, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Volvo για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, δήλωσε πρόσφατα πώς οι τάσεις των πελατών και η αυξανόμενη ανάγκη για υβριδική κίνηση απέκλεισαν μια συμβατική αντικατάσταση με ένα νέο hatchback για το V40. «Έπρεπε να κάνουμε κάτι πιο δημιουργικό», είπε. «Γι ‘αυτό αποφασίσαμε να μην αντικαταστήσουμε απλώς το V40. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να αποκλειστούν από τις σκέψεις που έχουμε κάνει για την επόμενη γενιά του V40. Η υψηλή θέση οδήγησης είναι πραγματικά ένα ζήτημα, καθώς βλέπουμε πολλούς από τους πελάτες μας να αλλάζουν από το V40 στο XC40».

Ο Kerssemakers συνέχισε με το θέμα του εξηλεκτρισμού, προσθέτοντας πως «Δεν μπορεί πλέον να προσφέρεται ένα νέο αυτοκίνητο που δεν είναι εξοπλισμένο με ότι χρειάζεται για να έχει και έκδοση αμιγώς ηλεκτρική. Για να είναι αυτό εφικτό, πρέπει να υπάρχει χώρος για να φιλοξενηθούν οι μπαταρίες». Οι αποκλειστική εικόνα που έχουμε στη διάθεσή μας, προσφέρει μια ιδέα για το πώς μπορεί να είναι το έτοιμο για παραγωγή Volvo V40. Το τελικό σχέδιο του αυτοκινήτου πιθανότατα θα περιλαμβάνει στοιχεία του σχεδιασμού του XC40, όπως είναι η μάσκα εμπρός και οι σχεδόν πανομοιότυποι προβολείς αλλά θα έχει χαμηλότερη γραμμή οροφής, ελαφρώς μικρότερη απόσταση από το έδαφος και πιο στιβαρό πίσω μέρος.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:

Τι γυρεύει η Volvo στο Ζάππειο; 

Advertisement

Από σήμερα αγοράζουμε ηλεκτρικό με επιδότηση…

Προσλήψεις και νέα οχήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!