Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Citroen: Σταματά την εξέλιξη των κινητήρων diesel;

Ελλάδα 0:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen: Σταματά την εξέλιξη των κινητήρων diesel;

ΝΕΑ

Citroen: Σταματά την εξέλιξη των κινητήρων diesel;

ΝΕΑ

Το Citroen C5 X, το νεότερο μοντέλο της εταιρίας θα διατίθεται μόνο με κινητήρες βενζίνης και με υβριδικό σύστημα κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Vincent Cobee δήλωσε ότι είναι «αρνητικός σχετικά με την εξέλιξη των πετρελαιοκινητήρων».

Μπορεί οι προκάτοχοι του C5 X να κινούνταν με μερικούς από τους καλύτερους κινητήρες diesel της αγοράς, ωστόσο, η Citroen πιστεύει ότι οι ημέρες των πετρελαιοκινητήρων είναι… μετρημένες. Αυτό φαίνεται να πιστεύει και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Vincent Cobee, που δήλωσε σε συνέντευξή του: «Δεν συμπαθώ τα μοτέρ με diesel. Ήταν το 80% της γκάμας πριν από πέντε χρόνια, λιγότερο από το 50% πέρυσι και θα μπορεί να είναι λιγότερο από 15% σε τρία ή τέσσερα χρόνια».

Φυσικά, μπορεί κανείς να αγοράσει σήμερα ένα πετρελαιοκίνητο Citroen και θα μπορεί να το κάνει και στο μέλλον, ενώ στη γκάμα της μάρκας, όπως θα δείτε και στο site της, υπάρχει μια πλήρης γκάμα με κινητήρες πετρελαίου. Όπως φαίνεται , η Citroen πιθανότατα θα σταματήσει να επενδύει στην ανάπτυξη νέων κινητήρων diesel, διατηρώντας όπως είπαμε τους υπάρχοντες.

Advertisement
Advertisement

Η Citroen δεν είναι  η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που σκοπεύει να σταματήσει να πουλά επιβατικά αυτοκίνητα με κινητήρα πετρελαίου τα επόμενα χρόνια. Μόλις πρόσφατα, η Renault ανακοίνωσε ένα παρόμοιο σχέδιο και πριν από αυτό, εταιρείες όπως η Hyundai, η Nissan και η Volvo πήραν την ίδια απόφαση. Από την άλλη πλευρά η Mercedes-Benz, η BMW, η Audi, η Volkswagen και μερικοί ακόμη κατασκευαστές πιστεύουν ότι ο πετρελαιοκινητήρας έχει μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C4 C-Cross: Οι εκδόσεις του χωρίς τέλη
Νέο Citroen C5: Το πρώτο teaser (+video)
Νέο Citroen C5 X: Είναι sedan, station, ή SUV; (video)