Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χίλιοι νέοι «νηφάλιοι οδηγοί»!

Ελλάδα 16:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χίλιοι νέοι «νηφάλιοι οδηγοί»!

ΝΕΑ

Χίλιοι νέοι «νηφάλιοι οδηγοί»!

ΝΕΑ

Άλλη μία σημαντική δράση σχετικά με την αποφυγή της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, έλαβε χώρα στην Πάτρα, όπου 1000 νέοι οδηγοί έγιναν πρεσβευτές της κουλτούρας του «Νηφάλιου Οδηγού». ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των υποψήφιων οδηγών σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ, ήρθε μετά από πρωτοβουλία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «Νηφάλιοι – Στην Υγειά μας» και το Σύλλογο Σχολών Οδηγών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας «Ο Άγιος Νικόλαος».

Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν «Αλκοόλ και Οδήγηση δεν πάνε ποτέ μαζί» και στο πλαίσιο αυτό, η πρωτοβουλία εστιάζει στους υποψήφιους και τους νέους οδηγούς, ώστε οι τελευταίοι να γίνουν κοινωνοί αυτής της ορθής συμπεριφοράς από νωρίς, πριν ακόμα βγουν στο δρόμο.

Ως πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, οι νέοι οδηγοί της Πάτρας θα λαμβάνουν το ειδικά σχεδιασμένο kit του Νηφάλιου Οδηγού, όπου μπορεί κανείς να βρει χρηστικά αντικείμενα και πληροφοριακό υλικό με συμβουλές υπεύθυνης κατανάλωσης. Το kit περιέχει επίσης το σήμα του νέου οδηγού («Ν»), το οποίο φέρει πάνω του το μήνυμα του Νηφάλιου Οδηγού, υπενθυμίζοντας τόσο στους νέους όσο και στους υπόλοιπους οδηγούς, τη σημασία της υπεύθυνης αυτής στάσης.

Advertisement
Advertisement

nifalioi-odigoi-patra640

Σε πρώτη φάση θα διανεμηθούν 1.000 kit στους νέους οδηγούς της Πάτρας, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους άμεσους πρεσβευτές αυτής της ιδέας. Όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου «…Νηφάλιος Οδηγός είναι αυτός που είναι προσεκτικός ως προς την κατανάλωση αλκοόλ, ώστε να είναι σε θέση να αποφύγει τις κακοτοπιές στο δρόμο. Είναι αυτός που σε μια βραδινή έξοδο, θα αναλάβει την ασφαλή επιστροφή της παρέας του, συμμετέχοντας μεν στη διασκέδαση, καταναλώνοντας όμως αλκοόλ υπεύθυνα, ώστε να είναι σε θέση να οδηγήσει με ασφάλεια. Είναι αυτός που είναι ενημερωμένος γύρω από τις συνέπειες της κατάχρησης αλκοόλ κι ελέγχει τον εαυτό του, ώστε να προλάβει πιθανά λάθη, είτε από τη δική του πλευρά, είτε από άλλους οδηγούς».

Η προσπάθεια αυτή είχε ως εφαλτήριο το 2008, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ.

Advertisement

nifalioi-a640tall

Τέλος, η Μ.Κ.Ο. «Νηφάλιοι – Στην Υγειά μας», ο Σύλλογος Σχολών Οδηγών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας «Ο Άγιος Νικόλαος» και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνέταξαν και συνυπέγραψαν το «Μανιφέστο του Νηφάλιου Οδηγού», το οποίο συμπυκνώνει το σκεπτικό της πρωτοβουλίας τους, καθώς και τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν τη συνεργασία τους πάνω σε δράσεις, που προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ. Ήδη, το μανιφέστο υπογράφηκε απ’ όσους παρακολούθησαν την παρουσίαση της πρωτοβουλίας. Σε επόμενο στάδιο, θα απευθυνθεί κάλεσμα προς τοπικούς και εθνικούς φορείς και συμμετόχους, ώστε να προσυπογράψουν το μανιφέστο, σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιηθεί η απήχηση της κουλτούρας του Νηφάλιου Οδηγού και το μήνυμα της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.

Advertisement

Μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.