Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Chevrolet Nomad με κινητήρα 300 ίππων

Ελλάδα 3:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Chevrolet Nomad με κινητήρα 300 ίππων

ΝΕΑ

Chevrolet Nomad με κινητήρα 300 ίππων

ΝΕΑ

Είναι μοντέλο του 1957, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και κινείται με μοτέρ από Corvette ισχύος 300 ίππων. Αυτή η Chevrolet Nomad είναι μοναδική!

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η Chevrolet Nomad είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα που φτιάχτηκε στην Αμερική τον προηγούμενο αιώνα, λόγω της προχωρημένης σχεδίασης του αμαξώματος. Η πρώτη γενιά του μοντέλου κατασκευάστηκε από το 1955 έως το 1957 και χαρακτηριστικό της γνώρισμα ήταν η σχεδίαση της που περιελάμβανε στοιχεία από station wagon και shooting brake αμαξώματα. Επίσης, διέθετε αποκλειστικά 2 πόρτες και το εσωτερικό είχε 6θέσια διάταξη.

Advertisement
Advertisement

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εταιρεία βελτιώσεων με έδρα την Αμερική έχει ανακατασκευάσει πλήρως τη Nomad. Εκτός της εξωτερικής εικόνας που βλέπουμε στις φωτογραφίες, για την κίνηση του μοντέλου φροντίζει ένα μοτέρ 5,7 λίτρων V8 με 300 άλογα και 461 Nm ροπής που προέρχεται από Corvette του 1995. Από το ίδιο μοντέλο έχει δανεισθεί και αυτούσιο το εσωτερικό, που σε τίποτε δε θυμίζει τη Nomad του 1995.Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες μηχανικές αλλαγές, όλα τα μέρη έχουν αντικατασταθεί από σύγχρονα στοιχεία (φρένα, μετάδοση, ηλεκτρικές ευκολίες), με το σύστημα αερανάρτησης που έχει τοποθετηθεί να ξεχωρίζει στον κατάλογο των έξτρα. Η συγκεκριμένη Chevrolet Nomad πωλείται αυτή τη στιγμή στο ebay και μπορεί να γίνει δική σας με 80.000 ευρώ περίπου.