Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χάκερ προκάλεσε χάος καλώντας δεκάδες ταξί στο ίδιο σημείο (+video)

Ελλάδα 14:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χάκερ προκάλεσε χάος καλώντας δεκάδες ταξί στο ίδιο σημείο (+video)

ΝΕΑ

Χάκερ προκάλεσε χάος καλώντας δεκάδες ταξί στο ίδιο σημείο (+video)

ΝΕΑ

Πολύωρες καθυστερήσεις και κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους προκάλεσε η «πλάκα» ενός χάκερ να καλέσει δεκάδες ταξί στο ίδιο σημείο.

Advertisement
Advertisement

Το χάος στη Μόσχα που φαίνεται και στο video, προκλήθηκε από την «επέμβαση» σε μια εφαρμογή ταξί που μετέφερε κλήση για πελάτη σε πολλά οχήματα ταυτόχρονα.

Χάκερ προκάλεσε χάος δυτικά του κέντρου της Μόσχας πριν λίγες μέρες, καθώς «έσπασε» τον κώδικα στην εφαρμογή της μεγαλύτερης ρωσικής υπηρεσίας ταξί, της Yandex και «κάλεσε» εικονικά πάρα πολλά οχήματα στο ίδιο σημείο για παραλαβή πελάτη. Η ταυτότητα του χάκερ δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί αλλά τα μέσα ενημέρωσης της ρώσικης πρωτεύουσας, κάνουν λόγο για σοβαρές καθυστερήσεις στην κυκλοφορία της περιοχής του κέντρου, με μποτιλιάρισμα και ακινητοποίηση των οχημάτων στους πέριξ δρόμους, ακόμα και για 40 λεπτά της ώρας.

Advertisement
Advertisement

Στο video που έχουμε εδώ, φαίνεται πολύ εύγλωττα το πρόβλημα που προκλήθηκε με τις δεκάδες των ταξί να είναι στον ίδιο χώρο και να στριμώχνονται. Όπως φαίνεται και στο video, υπήρχε και παρουσία της αστυνομίας στο σημείο αλλά ήταν πραγματικά αδύνατο να κάνει κάτι για να διορθωθεί η κατάσταση. Η Yandex επιβεβαίωσε με δήλωση στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι υπήρξε παραβίαση της εφαρμογής και αυτό που έγινε δεν ήταν αποτέλεσμα δυσλειτουργίας. Ανέφερε επίσης ότι θα λυθεί το θέμα της αποζημίωσης για όλους τους οδηγούς που εμφανίστηκαν για να παραλάβουν ανύπαρκτους επιβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο χάκερ, το Tesla Model S Plaid και τα 348 χλμ./ώρα (+video)
Ιδού το «Tesla» για την… θάλασσα!
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: 50 χρόνια WRC