Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Caterham: Νέα Super Seven από 660 κυβικά

Ελλάδα 16:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Caterham: Νέα Super Seven από 660 κυβικά

ΝΕΑ

Caterham: Νέα Super Seven από 660 κυβικά

ΝΕΑ

Η Caterham αποκάλυψε τις τελευταίες παραλλαγές του γνωστού Super Seven σε ρετρό (φυσικά) στυλ. Τα δύο μοντέλα ονομάζονται 600 και 2000 και έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό την οικονομία και τη… χαμηλή τιμή αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Eίναι διαθέσιμα για παραγγελία με το 600 να ξεκινά από 34.000 ευρώ ενώ η έκδοση του 2000 ξεκινά από τα 45.000 ευρώ.

Τα δύο μοντέλα στέλνουν τη ροπή τους στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων. Παράλληλα στην παλέτα χρωμάτων της Caterham, θα διατίθενται τέσσερις ακόμη ειδικές βαφές heritage (παλαιότερων ετών), ενώ οι ζάντες 14 ιντσών μπορούν να βαφτούν σε χρυσό και ασημί χρώμα ή στο χρώμα του αμαξώματος.

Το βασικό Caterham Super Seven 600 κινείται από τον υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 660 κ.εκ. που προέρχεται από τη Suzuki, με απόδοση ισχύος 85 ίππων. Ωστόσο, επειδή είναι τόσο ελαφρύ, φτάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα. Με τον κινητήρα αυτόν συνδυάζετε το στενό πλαίσιο και η πίσω ανάρτηση με ημιάκαμπτο άξονα (αμορτισέρ ελατήρια).

Advertisement
Advertisement

Εάν το 600 δεν είναι αρκετό και θέλετε να φτάσετε σε κάτι πιο… ακραίο, μπορείτε πάντα να επιλέξετε το μοντέλο Super Seven 2000. Με αυτό, έχετε τον κινητήρα Duratec των 2,0 λίτρων της Ford με ισχύ 183 ίππων. Ως αποτέλεσμα, τα 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνονται σε 4,8 δεύτερα. Η έκδοση 2000 διατίθεται (προαιρετικά) με το φαρδύ αμάξωμα και διαθέτει την πίσω ανάρτηση De Dion (άκαμπτος άξονας αμορτισέρ ελατήρια).

Ωστόσο, αν και αυτό δεν είναι αρκετό, η Caterham προσφέρει επιπλέον επιλογές για να… ανεβάσετε το Super Seven 2000 ακόμα μια βαθμίδα. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ρυθμιζόμενα εμπρός αμορτισέρ, φρένα με μεγαλύτερες τετραπίστονες δαγκάνες και αεριζόμενους δίσκους.

Advertisement

Αν θέλετε ένα αυτοκίνητο με συμπεριφορά kart, που θα φέρνει το χαμόγελο στα χείλη σας κάθε φορά που θα το οδηγείτε, τα Caterham Super Seven 600 και 2000 μπορεί να γίνουν είναι οι καλύτερες επιλογές για εσάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Caterham Seven έχει νέα έκδοση 420 Cup
Τι γίνεται αν βάλετε λάστιχα Formula 1 στο αυτοκίνητό σας; (+video)
Caterham Seven με κινητήρα 660 κυβικών!

Advertisement