Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bugatti La Finale: Το αντίο στους θερμικούς κινητήρες

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bugatti La Finale: Το αντίο στους θερμικούς κινητήρες

ΝΕΑ

Bugatti La Finale: Το αντίο στους θερμικούς κινητήρες

ΝΕΑ

Το σχεδιαστικό πρωτότυπο La Finale αποτελεί μια πρόταση για το πώς η Bugatti θα μπορούσε να πει το τελευταίο αντίο στους πανίσχυρους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν τα μοντέλα της Bugatti τόσο ξεχωριστά είναι φυσικά οι παντοδύναμοι πολυκύλινδροι κινητήρες τους. Η Bugatti Chiron Super Sport 300+ είναι αυτή τη στιγμή το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής έχοντας αγγίξει ta 489 χλμ./ώρα. Αυτή η επίδοση οφείλεται φυσικά σε πολύ μεγάλο βαθμό στον 8λιτρο quad-turbo W16 κινητήρα των 1.500 ίππων ο οποίος σύμφωνα με την Bugatti θα συνεχίσει να ζει για τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμα.

Ωστόσο το μέλλον είναι σχεδόν σίγουρο πως ανήκει στους ηλεκτροκινητήρες οπότε είναι δεδομένο πως ακόμα και η Bugatti θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να αποχαιρετίσει τους αγαπημένους της θερμικούς κινητήρες. Για αυτή τη στιγμή ο σχεδιαστής Serkan Budur εμπνεύστηκε ένα μοντέλο που θα μπορούσε να είναι το τελευταίο του είδους του με το οποίο η Bugatti θα αποτίει φόρο τιμής στο θερμικό κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Με ποιο τρόπο θα γίνεται αυτό; Μα με τις πολλές διάφανες επιφάνειες του αυτοκινήτου οι οποίες επιτρέπουν την απευθείας θέαση του κινητήρα αλλά και αρκετών ακόμα μηχανικών μερών όπως η ανάρτηση και η μετάδοση. Στο σχέδιό του ο Budur φαίνεται πως έχει ενσωματώσει την επιθετικότητα και το έντονο αεροδυναμικό στυλ της Chiron χωρίς όμως να ξεχνά και στοιχεία από την παράδοση της Bugatti. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι άκρως εντυπωσιακό κάνοντας της La Finale να δείχνει πιο άγρια ακόμα και από της La Voityre Noire.