Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BRABUS Ultimate E Shadow: “πειραγμένο” ηλεκτρικό smart!

Ελλάδα 22:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BRABUS Ultimate E Shadow: “πειραγμένο” ηλεκτρικό smart!

ΝΕΑ

BRABUS Ultimate E Shadow: “πειραγμένο” ηλεκτρικό smart!

ΝΕΑ

Η BRABUS μας παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο κόσμο με φτιαγμένο κινητήρα, όπως αναφέρει, με το Ultimate E Shadow Edition να αποτελεί ένα βελτιωμένο ηλεκτρικό smart fortwo, το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 28 αντίτυπα με τσουχτερή τιμή.

Advertisement
Advertisement

 

Ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουμε να ακούμε για βελτιωμένους ηλεκτροκινητήρες με την BRABUS να παίρνει τα ηνία σε αυτό τον τομέα παρουσιάζοντας το smart fortwo Ultimate E Shadow Edition.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη έκδοση δημιουργήθηκε με στόχο να αποτελέσει το… tender του εντυπωσιακού σκάφους αναψυχής “BRABUS 500 “Shadow OPS” Limited Edition, το οποίο επίσης θα παραχθεί από την γερμανική εταιρία στον περιορισμένο αριθμό των 28 κομματιών.

Βασισμένο στο smart EQ fortwo cabrio η πρόταση της BRABUS είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία του με βελτιωμένο μοτέρ, με την ισχύ του κινητήρα να έχει ανέβει από τους 82 στους 92 ίππους. Οι Γερμανοί έχουν αναπρογραμματίσσει το σύστημα ελέγχου ροπής του ηλεκτρικού μοτέρ, του πεντάλ του “γκαζιού” (για πιο άμεση απόκριση), ενώ 20 Nm υψηλότερα παρουσιάζεται και η τιμή της ροπής που φτάνει πλέον στα 180 Nm.

Advertisement

Στο πρόγραμμα Sport+ της διαχείρισης του κινητήρα είναι που αυξάνεται η ισχύς του κατά δέκα ίππους, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 10,9δευτερόλεπτα και την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα. Η αυτονομία του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 125 χιλιόμετρα, ανάλογα με το στιλ οδήγησης.

Advertisement

Εξωτερικά η συγκεκριμένη έκδοση ξεχωρίζει από τις σκουρόχρωμες χρωματικές επιλογές και φυσικά χάρη στο Widestar bodykit της BRABUS που περιλαμβάνει μεγαλύτερους θόλους για τους τροχούς, εμπρός σπόιλερ και διαχύτη.

Εσωτερικά το νέο μοντέλο της BRABUS έχει ντυθεί με δέρμα Mastik και Silvertex ύφασμα, με το κόκκινο χρώμα που κυριαρχεί να αντιστοιχεί σε εκείνο που έχει και το σκάφος αναψυχής της Brabus.

Παράλληλα η ανάρτηση που έχει τοποθετήσει η BRABUS έχει αναθεωρηθεί για να ταιριάζει με το χαμηλό βάρος του smart, ενώ οι σφυρήλατες ζάντες Monoblock Y έχουν διάσταση 18 ίντσες και είναι απο τις ελαφρύτερες στο κόσμο σε αυτή τη διάσταση. Τα ελαστικά έχουν διάσταση 205/35 και 235/30 εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Advertisement

Η τιμή του Ultimate E Shadow Edition ανέρχεται στην Γερμανία στα 64.900 ευρώ και θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Σαλόνι της Γενεύης, σε λίγες ημέρες.