Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Brabus 800 Widestar: Ένα G Class στον υπερθετικό βαθμό

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Brabus 800 Widestar: Ένα G Class στον υπερθετικό βαθμό

ΝΕΑ

Brabus 800 Widestar: Ένα G Class στον υπερθετικό βαθμό

ΝΕΑ

Η Brabus φημίζεται για το πως πιέζει τα όρια στα αυτοκίνητα της Mercedes Benz, όσο αφορά τόσο τις επιδόσεις όσο και την πολυτέλεια. Εδώ πήρε ένα Mercedes-AMG G63 και δημιούργησε το 800 Widestar.

Advertisement
Advertisement

 

Πρόκειται για το ταχύτερο δεύτερης γενιάς G63, που κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην έκθεση αυτοκινήτου στην Γενεύη. Έτσι μετά την κυκλοφορία, πέρυσι, του 700 Widestar η Brabus μας δείχνει την καλή και ακριβή έννοια της υπερβολής. Σαν βάση χρησιμοποιεί το τελευταίο Mercedes-AMG G63 και από εδώ ξεκινούν οι αλλαγές. Η πιο σημαντική αφορά τον κινητήρα V8 4000 κ.εκ. twin-turbo, ο οποίος αποδίδει 800 ίππους στις 6.600 σ.α.λ. με 1.000 Nm ροπής στις 3.600 σ.α.λ.

Advertisement
Advertisement

Οι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν κέρδη 215 ίππων και 150 Nm πάνω από την απόδοση του G63 AMG και 100 ίππων και 50 Nm ροπής πάνω από το Brabus 700 Widestar. Αυτό επιτρέπει στο 800 Widestar να επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα και να φτάσει τα 240 χλμ τελικής ταχύτητας (με ηλεκτρονικό περιορισμό). Η μετάδοση όλης αυτής της δύναμης γίνεται μέσω ενός κιβωτίου εννέα σχέσεων με τις αλλαγές να γίνονται μέσω paddles αλουμινίου.

Advertisement

Η εντυπωσιακή απόδοση του 800 Widestar αντανακλάται και στην επιθετική του εμφάνιση. Αεροδυναμικό κιτ τροχοί από σφυρήλατο αλουμίνιο (τύπος Brabus Platinum Edition) 23 ιντσών, σύστημα εξάτμισης Brabus από ανοξείδωτο ατσάλι με ενεργά ελεγχόμενα πτερύγια εξάτμισης και τέλος πλήρες δερμάτινο εσωτερικό με λεπτομέρειες από ανθρακονήματα. Αυτά είναι επιγραμματικά μερικά από τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού ο οποίος είναι ατελείωτος.

Advertisement

Αν αναρωτιέστε, σας απαντάμε πως ναι το αμάξωμα είναι 100 χιλιοστά πιο φαρδύ από το Mercedes-AMG G63. Τα χαρακτηριστικά της εξωτερικής εμφάνισης περιλαμβάνουν τους επανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, τα βοηθητικά φώτα LED κάτω από τους πλευρικούς αεραγωγούς αέρα αλλά και στην οροφή, καπό από ανθρακόνημα, αεροτομή Brabus, το φωτισμένο λογότυπο Brabus στην μάσκα του ψυγείου , και πολλά άλλα.

Το show car που παρουσιάζεται στην Γενεύη έχει όλα τα κομμάτια με χρώμιο βαμμένα μαύρα στην ίδια μαύρη απόχρωση με το αμάξωμα και τις δαγκάνες των φρένων και το λογότυπο Brabus στη μάσκα να ταιριάζει με το χρώμα του δερμάτινου δέρματος στην καμπίνα.

Advertisement