Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Brabham BT62 και σε έκδοση δρόμου

Ελλάδα 4:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Brabham BT62 και σε έκδοση δρόμου

ΝΕΑ

Το Brabham BT62 και σε έκδοση δρόμου

ΝΕΑ

Η εταιρεία Brabham Automotive, θέλοντας να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ενδιαφερομένων και εν δυνάμει αγοραστών, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη διάθεση ενός κιτ μετατροπής του hypercar μοντέλου BT62 σε έκδοση δρόμου.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο κιτ, που αναμένεται να λάβει την απαραίτητη έγκριση από τους κυβερνητικούς οργανισμούς της Μ. Βρετανίας και Αυστραλίας, περιλαμβάνει μηχανισμό ανύψωσης του εμπρός και πίσω άξονα, αύξηση των στροφών του τιμονιού, τοποθέτηση συστήματος κλιματισμού, κεντρικού κλειδώματος θυρών, immobilizer, αλλά και νέων επενδύσεων στο εσωτερικό.

87fa3e03-brabham-bt62-road-legal-5-chariatis-530

Οι παραπάνω τροποποιήσεις θα φέρουν μία ελάχιστη αύξηση του βάρους, που στην αγωνιστική έκδοσή του, το Brabham BT62 φτάνει τα μόλις 972 kg. Αναλλοίωτα παραμένουν τα τεχνικά στοιχεία, με τον V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 5,4 λίτρων να αποδίδει  710 ίππους και 68,0 kgm ροπής. Στα παραπάνω προσθέστε την ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και αμορτισέρ της Ohlins, τα ανθρακονημάτινα φρένα και το σειριακό κιβώτιο.

Advertisement

95bcc841-brabham-bt62-road-legal-2-chariatis-640

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το κόστος της μετατροπής φτάνει τα 167.500 ευρώ (προσθέστε και το ένα εκατομμύριο ευρώ για την απόκτηση του BT62), ενώ το πρώτο δείγμα αναμένεται να παρουσιαστεί στην Έκθεση Autosport International Show, στο Μπέρμινχαμ της Μ. Βρετανίας.

Advertisement