Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η εντυπωσιακή Brabham BT62 εν δράσει (video)

Ελλάδα 21:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η εντυπωσιακή Brabham BT62 εν δράσει (video)

ΝΕΑ

Η εντυπωσιακή Brabham BT62 εν δράσει (video)

ΝΕΑ

Το Goodwood μας χάρισε για ακόμα μια χρονιά μοναδικές εικόνες με πρωταγωνιστές εξωτικές δημιουργίες όπως η σκληροπυρηνική Brabham BT62 που είναι φτιαγμένη για να λάμπει σε κάθε κλειστή διαδρομή.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η ΒΤ62 είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Brabham και στο φετινό Goodwood Festival of Speed έκανε την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση ξεσηκώνοντας τους θεατές. Το αυτοκίνητο που συμμετείχε στην εκδήλωση και έκανε μια μικρή επίδειξη δυνάμεων στη διάσημη διαδρομή του Goodwood, ήταν βαμμένο στα χρώματα του μονοθεσίου της Brabham με το οποίο πριν 40 χρόνια ο Niki Lauda κέρδισε το Σουηδικό GP.

Ωστόσο η εταιρία έχει δηλώσει πως κάθε αυτοκίνητό της θα έχει διαφορετική θεματική απόχρωση που ίσως να είναι εμπνευσμένη από κάποιο μονοθέσιο της Brabham ή που θα βασίζεται στις προτιμήσεις εξατομίκευσης κάθε πελάτη.

2018-Brabham-BT62-runs-the-Goodwood-hillclimb3456765harpi640

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε μάλιστα πως η ΒΤ62 είναι φτιαγμένη για αποκλειστική χρήση σε πίστα καθώς δεν έχει έγκριση τύπου για κυκλοφορία στο δρόμο. Το βάρος της είναι μόλις 972 κιλά ενώ ο V8 ατμοσφαιρικός κινητήρας των 5,4 λίτρων αγγίζει τους 710 ίππους οι οποίο μεταφέρονται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αγωνιστικού σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων.

Η Brabham δεν έχει ανακοινώσει τιμές επιδόσεων όμως ήδη η ΒΤ62 έχει καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ γύρου στην πίστα του Philip Island κατά τη διάρκεια των δοκιμών της, με οδηγό τον πολλάκις νικητή στο LeMans, David Brabham, που εκτελεί και χρέη Γενικού Διευθυντή της εταιρίας.

Πάντως για ένα αυτοκίνητο που οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να απολαμβάνουν μόνο στην πίστα η τιμή είναι παραπάνω από αλμυρή καθώς ξεκινά από το 1 εκατομμύριο λίρες Αγγλίας.

Advertisement