Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπορείτε να φανταστείτε τι κρύβει αυτό το Ford Ka;

Ελλάδα 11:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπορείτε να φανταστείτε τι κρύβει αυτό το Ford Ka;

ΝΕΑ

Μπορείτε να φανταστείτε τι κρύβει αυτό το Ford Ka;

ΝΕΑ

Έχουμε δει κατά καιρούς πολλά «παντρέματα» αλλά αυτό που έχουμε εδώ με βάση το ταπεινό Ford Ka, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και σίγουρα μοναδικό.

Advertisement
Advertisement

Ένα Ford Ka που έχει «ανοίξει» σε πλάτος και φιλοξενεί ένα πολύ ικανό πλαίσιο και προφανώς μπορεί να προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης στον οδηγό.

Το Ford Ka πρώτης γενιάς, ήταν ένα πολύ χαριτωμένο –πρωτίστως- και ικανό –δευτερευόντως- μικρό αυτοκίνητο πόλης. Με κινητήρα 1,0 λίτρου και απόδοση ισχύος 60 ίππων, έκανε καλά όλα όσα ήταν προορισμένο να κάνει, ενώ έδειχνε και μια σπάνια για την κατηγορία, «ωριμότητα» σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς.

Advertisement
Advertisement

Για πολλούς, το Ka ήταν πάντα ένα μικρό αυτοκίνητο που είχε τη δυνατότητα να εφοδιαστεί με σημαντικά πιο δυνατό κινητήρα και να κάνει πολύ ωραία πράγματα στο δρόμο. Αυτό «εισακούστηκε» από τη Ford, που προϊόντος του χρόνου παρουσίασε μια έκδοση με το όνομα SportKa και κινητήρα 1,6 λίτρων με 95 ίππους. Σε αυτή του την εκδοχή, το μικρό και άκακο μέχρι τότε Ka, έδειχνε πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς.

Τώρα όμως, ένας μηχανικός και λάτρης του αυτοκινήτου, ο Wayde Evans που είναι και ιδιοκτήτης της Mohawk Customs με έδρα στο Cowbridge του Ηνωμένου Βασιλείου, έκανε το αδιανόητο: συνδύασε ένα Ka, με ένα Audi S3 πρώτης γενιάς, για να δημιουργήσει το Ford Ka Quattro!

Προφανώς, χρειάστηκε πάρα πολύ δουλειά για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα, μια και ήταν απαραίτητο ακόμα και το «άνοιγμα» των διαστάσεων του μικρού μοντέλου της Ford.

Advertisement

Το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό, με το πλαίσιο του Ka να δέχεται τις απαραίτητες ενισχύσεις για να μη σκορπίσει από τον περίσσεια ισχύος που ο Evans είχε κατά νου να προσφέρει στο αυτοκίνητο.

Κάτω από το καπό λοιπόν, βρίσκεται ο turbo τετρακύλινδρος 1,8 λίτρων, ο οποίος όμως αντί για τα εργοστασιακά 225 άλογα, προσφέρει στη διάθεση του οδηγού αυτού του μοναδικού δημιουργήματος, 433 ίππους.

Advertisement

Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος ο δημιουργός, ο τελικός στόχος είναι μια απόδοση ισχύος από 500 έως 600 ίππους. Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων με τη βοήθεια του συστήματος τετρακίνησης quattro της Audi, το οποίο στην περίπτωση του S3 πρώτης γενιάς βασίζεται στον πολύδισκο συμπλέκτη Haldex. Η μπροστινή ανάρτηση και τα μεγάλα φρένα της Brembo προέρχονται από πρώτης γενιάς Seat Leon Cupra R.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Τούρκοι θα κατασκευάζουν και plug-in υβριδικά
Ποιό Chaos; Ντριφτάρει ασύστολα το supercar των Ταλιμπάν (+video)
Ποια μεταχειρισμένα εισάγουμε από το εξωτερικό;

Advertisement