Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπορείς να «πειράξεις» κινητήρα με Game Boy; (+video)

Ελλάδα 22:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπορείς να «πειράξεις» κινητήρα με Game Boy; (+video)

ΝΕΑ

Μπορείς να «πειράξεις» κινητήρα με Game Boy; (+video)

ΝΕΑ

Μία άγνωστη και πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία της πασίγνωστης κονσόλας της Nintendo έγινε γνωστή πρόσφατα.

Advertisement
Advertisement

Σε μια αποκάλυψη που κάνει αίσθηση έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, εμφανίστηκε μια μοναδική εφαρμογή για τις κονσόλες Game Boy Color και Game Boy Advance της Nintendo.

Αυτές οι φορητές συσκευές παιχνιδιών χρησιμοποιήθηκαν έξυπνα και ως διαγνωστικά εργαλεία για επιλεγμένα σκούτερ Aprilia, Peugeot και Suzuki.

Η εγκατάσταση περιελάμβανε ένα Game Boy Color ή Game Boy Advance εξοπλισμένο με μια εξειδικευμένη κασέτα που περιείχε καλώδια και βύσματα. Το ένα καλώδιο συνδεόταν με τη μονάδα ελέγχου του κινητήρα, ενώ το άλλο με το σύστημα φρένων.

Advertisement
Advertisement

Μόλις συνδεθεί, η φορητή κονσόλα μετατρέπεται σε ένα ολοκληρωμένο διαγνωστικό εργαλείο, το οποίο εμφανίζει κρίσιμες λειτουργίες του σκούτερ, όπως η ταχύτητα του κινητήρα, η θέση του γκαζιού, οι ενδείξεις θερμοκρασίας και η δυνατότητα ανάγνωσης και διαγραφής κωδικών βλαβών.

Πέρα από την αντιμετώπιση προβλημάτων, αυτό το εργαλείο μπορεί ακόμη και να ενημερώσει τις ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου (ECU) των σκούτερ.

Οι λειτουργίες της κασέτας επέτρεπαν στους τεχνικούς να εναλλάσσονται μεταξύ διαφορετικών ρυθμίσεων του κινητήρα, όπως οι ρυθμίσεις Standard και Racing για έναν κινητήρα 50cc.

Advertisement

Οι κάρτες αναπτύχθηκαν από την Orbital, συνοδευόμενες από ένα διαδικτυακό εργαλείο ενημέρωσης που επέτρεπε στους χρήστες να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν νέες εκδόσεις μέσω ενός καλωδίου που συνδέεται μεταξύ του Game Boy και ενός υπολογιστή.

Παρά την αντισυμβατική χρήση μιας κονσόλας παιχνιδιών, η αξιοποίηση της σειράς Game Boy για διαγνωστικά αποδείχθηκε αποτελεσματική και πρακτική.

Advertisement

Οι τεχνικοί μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε διαθέσιμη φορητή μονάδα λόγω της προσιτής τιμής και της ευρείας διαθεσιμότητάς τους, καθώς το εξειδικευμένο καρότσι ήταν το μόνο μοναδικό στοιχείο που απαιτούνταν.

Σήμερα οι συλλέκτες Game Boy αναζητούν αυτές τις κονσόλες για να συμπληρώσουν τις συλλογές τους, ενώ οι ιδιοκτήτες σκούτερ συγκεκριμένων μοντέλων (Aprilia, Peugeot και Suzuki) κυνηγούν αυτά τα εξειδικευμένα εργαλεία για τη συντήρηση των μοτοσικλετών τους.

Καθώς είναι συγκεκριμένα για κάθε μοντέλο, η σπανιότητά τους έχει διογκώσει την αγοραστική τους αξία με την πάροδο του χρόνου, με τις τιμές να κυμαίνονται από 3.000 δολάρια για μια πλήρη έκδοση Peugeot έως εκατοντάδες ευρώ για άλλα μοντέλα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια είναι η ιδανική χωρητικότητα για ένα θερμικό κινητήρα;
Φοβερό video: Δείτε από μέσα πως λειτουργεί ένας V6 κινητήρας!
Η πιο γρήγορη συναρμολόγηση κινητήρα (+video)