Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW XM: Από το τρακάρισμα στο θρίαμβο (+video)

Ελλάδα 23:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW XM: Από το τρακάρισμα στο θρίαμβο (+video)

ΝΕΑ

BMW XM: Από το τρακάρισμα στο θρίαμβο (+video)

ΝΕΑ

Οι Γερμανοί φημίζονται για την επιμονή και την μεθοδικότητά τους. Και μετά από ένα ντροπιαστικό ατύχημα τον Ιούνιο επέστρεψαν στο Pikes Peak και πήραν αυτό που ήθελαν.

Advertisement
Advertisement

Τον Ιούνιο, η BMW επεδίωξε να εντυπωσιάσει το κοινό στην Αμερική στο Pikes Peak International Hill Climb, με το XM Label Red, στοχεύοντας στο ρεκόρ που κατέχει η Lamborghini Urus Performante.

Ωστόσο, τα όνειρά τους γκρεμίστηκαν όταν ο οδηγός Matt Mullins τράκαρε το SUV σε ένα δέντρο κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για τη νίκη.

Μη θέλοντας να πτοηθούν, η BMW έκανε μια γρήγορη επιστροφή στις 21 Σεπτεμβρίου, αποφασισμένη να αφήσει το στίγμα της στην δύσκολη ανάβαση.

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να φτάσει το ρεκόρ της Urus Performante, η ομάδα της BMW κατάφερε να σημειώσει ένα νέο ρεκόρ για υβριδικά ηλεκτρικά SUV με χρόνο 10:48.60.

Το επίτευγμα συμπίπτει με την κυκλοφορία ενός συναρπαστικού ντοκιμαντέρ δύο τμημάτων που καταγράφει το ταξίδι της XM στο Pikes Peak.

Το ντοκιμαντέρ δεν παρουσιάζει μόνο τη σύγκρουση, αλλά εμβαθύνει και στις εκτεταμένες δοκιμές και προετοιμασίες που προηγήθηκαν της εκδήλωσης.

Advertisement

Πριν από την ατυχή συντριβή, η XM είχε ξεπεράσει τις προσδοκίες της ομάδας κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών, επιδεικνύοντας εντυπωσιακές επιδόσεις.

Ωστόσο, η καταστροφή χτύπησε κατά τη διάρκεια μιας αριστερής στροφής, καθώς το SUV άρχισε να υποστρέφει, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με ένα δέντρο και να ανατραπεί στη συνέχεια.

Advertisement

Η γρήγορη ανταπόκριση των διοργανωτών του αγώνα και των ομάδων διάσωσης εξασφάλισε την ασφάλεια του Mullins, και παρά τα συντρίμμια, βγήκε σώος από τη σύγκρουση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη επαφή με τη νέα BMW X2
H BMW XM, o τάρανδος και το ειδικού βάρους αποτέλεσμα (+ video)
Πόσες από τις 500 BMW XM Label Red έχουν πουληθεί στην Ελλάδα;

Advertisement