Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW X7: Το νέο πολυτελές SUV

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW X7: Το νέο πολυτελές SUV

ΝΕΑ

BMW X7: Το νέο πολυτελές SUV

ΝΕΑ

Η BMW επιβεβαιώνει ότι η ναυαρχίδα των SUV της βαυαρικής εταιρείας βρίσκεται προ των πυλών, καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στα τέλη του 2018, όντας ένας σημαντικός αντίπαλος για την Mercedes GLS και Audi Q7.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το νέο 7θέσιο μοντέλο με κωδικό G07, αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο X7 iPerformance που είχαμε δει τον προηγούμενο Σεπτέμβρη στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης. Βλέποντας τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, διακρίνουμε ότι διατηρεί την τεράστια εμπρός μάσκα του πρωτοτύπου, μαζί με τα στενά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Laserlight. Επίσης βλέπουμε ότι η αμφιλεγόμενη τετραγωνισμένη εμπρός ποδιά έχει δώσει τη θέση της σε κάτι πιο συμβατικό και κομψό. Πίσω, θα υπάρχουν φώτα LED, καθώς και διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

bmw-x7-spy-photo1 (2)-chariatis-530

Ως το κορυφαίο SUV της BMW, το X7 θα διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά τεχνολογίας που έχουμε δει σε μοντέλα όπως η νέα Σειρά 7. Οι κατασκοπευτικές εικόνες του αποκαλύπτουν τον  πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων της BMW, τη μεγάλη κεντρική κονσόλα, το χαρακτηριστικό τριάκτινο τιμόνι με τα αρκετά κουμπιά τοποθετημένα επάνω σε αυτό και τον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου. Το X7 θα είναι, αν όχι το μοναδικό, ένα από τις πρώτα μοντέλα της φίρμας που θα αποκτήσει το σύστημα ψυχαγωγίας της επόμενης γενιάς «BMW Operating System 7.0», το οποίο θα προσφέρει στους χρήστες πάρα πολλές επιλογές στις δέκα συνολικά σελίδες του μενού.

Advertisement

bmw-operating-system-70-chariatis-640a

Όπως δείχνει ο κωδικός, η X7 θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από την Χ5, κάτι που σημαίνει και αυξημένους χώρους στο εσωτερικό, που θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και επτά επιβάτες. Αναφορικά, η X7 iPerformance έχει μήκος 5.020 mm, πλάτος 2.020 mm και ύψος 1.800 mm, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 3,01 m. Επίσης θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CLAR, στην οποία πατούν ήδη οι Σειρές 2, 5 και 7, ενώ την ίδια θα χρησιμοποιήσει τόσο η επερχόμενη Σειρά, όσο και η αντικαταστάτρια της υφιστάμενης 3άρας. Η CLAR (CLuster ARchitecture) συνδυάζεται με δομή αμαξώματος που χρησιμοποιεί πολλά διαφορετικά υλικά, όπως ατσάλι υψηλής αντοχής, αλουμίνιο και μαγνήσιο. Εκτός από την 7θέσια έκδοση, τα στελέχη της BMW έχουν δηλώσει τη δημιουργία μιας κορυφαίας executive έκδοσης με ξεχωριστά καθίσματα  που θα απευθύνεται πρωτίστως στις αγορές των Η.Π.Α. και Κίνας.

Advertisement

bmw-x7-spy-photo1 (1)-chariatis640b

Οι επιλογές των κινητήρων  αναμένεται να είναι ένα μείγμα από βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα σύνολα BMW TwinPower Turbo. Η βασική έκδοση θα εφοδιάζεται με το εξακύλινδρο σύνολο των 3,0 λίτρων με 335 ίππους, ενώ θα υπάρχουν επίσης ο straight-six των 4,4 λίτρων (455 ίπποι) και ο V12 των 6,6 λίτρων με 610 PS. Σε ότι αφορά τους diesel, θα υπάρχουν δύο επιλογές, ο τρίλιτρος των 400 ίππων και ο twin-turbo με ισχύ πάνω από 300 ίππους. Ανάμεσα σε αυτούς, η Χ7 αναμένεται να έχει και ένα υβριδικό κινητήριο σύστημα, με βενζινοκινητήρα και επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης xDrive.

 

Advertisement