Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW X3 και X4 M Competition Package

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW X3 και X4 M Competition Package

ΝΕΑ

BMW X3 και X4 M Competition Package

ΝΕΑ

Στα τέλη Νοεμβρίου του περασμένου έτους, ο προϊστάμενος της BMW M, Frank van Meel, αποκάλυψε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες ότι ήταν (και μάλλον εξακολουθεί να είναι) πεπεισμένος στην ιδέα να παραχωρήσει το Competition Package στα SUV με το λατινικό M.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr) 

Δεν είναι γνωστό σε αυτό το σημείο ποια θα είναι τα πρώτα μοντέλα που θα αποκτήσουν τα επιπλέον καλούδια, αλλά μια αναφορά που προέρχεται από το Blog της BMW υποδηλώνει ότι οι X3 M και X4 M θα είναι κυριολεκτικά ευλογημένες με τις νέες προαιρετικές αναβαθμίσεις.

Στις πρώτες M εκδόσεις των δύο SUV θα δώσει το παρόν ο βενζινοκινητήρας twin-turbo 3.0 λίτρων με κωδική ονομασία S58. Μια εξέλιξη του S55 που βρέθηκε στις M3 και M4, η νέα μονάδα λέγεται ότι θα κυμαίνεται στην περιοχή των 450 ίππων στη βασική της μορφή. Οι υψηλότερες προδιαγραφές του κινητήρα φημολογούνται ότι υπερβαίνουν το όριο των 500 ίππων ενώ τα X3 M και X4 M που θα διαθέτουν το συγκεκριμένο πακέτο αναμένεται να υιοθετήσουν αυτή την υπέρογκη δύναμη.

Advertisement
Advertisement

Σε περίπτωση που οι αναφορές επαληθευτούν, αυτόματα θα σημαίνει πως η BMW θα μπορέσει να ανταγωνιστεί πλήρως τα GLC 63 S και GLC 63 S Coupe της Mercedes-AMG, τα οποία προσφέρουν 503 ίππους από ένα V8 4-λίτρων twin-turbo βενζινοκινητήρα. Επιπλέον, η X3 M θα μπορούσε επίσης να πολεμήσει και την Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio με τον twin-turbo 2.9 λίτρων V6 με ονομαστική απόδοση 505 ίππους. Εκτός από το… μασάζ του κινητήρα για να εξάγει περισσότερη ισχύ, οι μηχανικοί της BMW M θα ενώσουν και άλλα στοιχεία στο πακέτο Competition. Όπως συμβαίνει και με άλλες παρόμοιες αναβαθμίσεις που προσφέρονται για μη-SUV μοντέλα, το κιτ CP θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα επιπλέον ενισχυμένο πλαίσιο, μια σπορ ανάρτηση και μερικές μικρές οπτικές αναθεωρήσεις μέσα και έξω.

Οι πληροφορίες συνεχίζουν να διευκρινίζουν ότι τα “κανονικά” X3 M και X4 M δεν θα αποκαλυφθούν μέχρι τα μέσα του 2019, κάτι που φαίνεται λίγο περίεργο, δεδομένου ότι η BMW έχει αποκαλύψει επίσημα τα δυο μοντέλα. Το Competition Package αναμένεται να ακολουθήσει αρκετούς μήνες αργότερα.

BMW-x3-m-x4-m-preview-tsiro-640