Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW Urban X: Το μικρότερο SUV των Βαυαρών

Ελλάδα 4:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW Urban X: Το μικρότερο SUV των Βαυαρών

ΝΕΑ

BMW Urban X: Το μικρότερο SUV των Βαυαρών

ΝΕΑ

Η BMW βρίσκεται στα τελικά στάδια ενός project. Σκοπός της είναι να προσθέσει ένα νέο μικρό SUV στην σειρά μοντέλων της, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει την ανάπτυξη στην κατηγορία των οικονομικά προσιτών και συμπαγών crossovers.

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο BMW Urban X θα είναι το μικρότερο SUV της μάρκας και οι εικόνες από το Αγγλικό Auto Express μας αποκαλύπτουν την εμφάνισή του. Η εταιρεία διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες σειρές SUV, που εκτείνεται από την BMW X1 έως την X7. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 σχεδόν το 45% των πωλήσεων της εταιρείας αποτελούνταν από τα Sport Utility Vehicles και είναι τα υψηλότερα ποσοστά που έχουν καταγραφεί. Η ταχεία αύξηση της δημοτικότητας των SUV ενθάρρυνε τους διευθύνοντες της εταιρίας να εντάξουν και άλλα μοντέλα στην γκάμα. Το πρώτο θα είναι ένα crossover, μεταξύ 4,1 και 4,2 μέτρων για να κλέψει μερίδιο από τον ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Το νέο crossover, θα διατηρήσει πολλά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της BMW, όπως η μεγάλη «μάσκα» και οι λεπτοί προβολείς LED. Αλλά, η μεγαλύτερη διαφοροποίηση θα έρθει στο όνομα του αυτοκινήτου. Το νέο μοντέλο θα είναι το πρώτο SUV που θα ξεφύγει από τη δομή ονομάτων X1 και X7 της BMW και έτσι το Urban X θεωρείται πρωτοπόρο.

Χάρη στα πολλά μοντέλα της γκάμας πολλά από τα μηχανικά μέρη του Urban X, θα είναι δανεισμένα από τα ήδη υπάρχοντα αυτοκίνητα της εταιρείας. Η αρχή γίνεται από την πλατφόρμα UKL2 (παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2014). Είναι η μικρότερη και πιο πρόσφατη της εταιρίας, η οποία ονομάζεται και θα αποτελέσει τη βάση για το νέο Urban X. Υποστηρίζει ηλεκτροκίνηση (από το σύστημα υβριδικών 48 volt έως πλήρως ηλεκτρικό σύστημα) με αυτονομία πάνω από 350 χλμ. Όσο αφορά τους βενζινοκινητήρες, η BMW, διαθέτει ήδη μια πλήρη σειρά επιλογών για να δώσει στην Urban X ένα δυνατό ξεκίνημα.

Advertisement

Η πιο άμεση και εύκολη λύση είναι η plug-in υβριδική, με ένα ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, που θα επέτρεπε την εφαρμογή τετρακίνησης, όπως στην 2 Series Active Tourer. Σε αυτήν ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων της 225xe στέλνει ισχύ στους εμπρός τροχούς και ένας ηλεκτρικός κινητήρας οδηγεί τους πίσω.

Advertisement