Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW: Τέλος η Σειρά 4!

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW: Τέλος η Σειρά 4!

ΝΕΑ

BMW: Τέλος η Σειρά 4!

ΝΕΑ

Μετά τις έντονες φήμες για την κατάργηση της Z4 και της Σειράς 8, φαίνεται πως η κλεψύδρα αδειάζει και για τη Σειρά 4.

Advertisement
Advertisement

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται τα τελευταία δημοσιεύματα του BMW Blog, που πληροφορούν ότι η 4άρα δεν θα δει επόμενη γενιά με την αρχιτεκτονική CLAR. Κατά συνέπεια, δεν μπορούμε να περιμένουμε BMW Σειρά 4 επόμενης γενιάς με κινητήρα εσωτερικής καύσης μετά το 2025 που θα δούμε τη νέα γενιά.

Ωστόσο, αυτό δεν μεταφράζεται σε game over για την 4άρα. Μπορούμε με σιγουριά να αναμένουμε τις i4 Coupe και Convertible με την νέα πλατφόρμα Neue Klasse. Αυτόματα λοιπόν, γνωρίζουμε, ότι οι επόμενες γενιές της Σειράς 4 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές.

Αν και η είδηση έρχεται σαν ταφόπλακα στους φίλους της μάρκας και δη στους petrolheads, υπάρχει μέλλον μέχρι τότε. Το ρεπορτάζ που έρχεται από το Μόναχο αναφέρει πως απέχουμε τέσσερα με πέντε χρόνια μέχρι την μεγάλη μετάβαση, διότι η εξέλιξη της ηλεκτρικής 4άρας θα είναι απαιτητική.

Advertisement
Advertisement

Η κατάργηση των θερμικών BMW Σειρά 4, συνεπαίρνει φυσικά και τις M4. Το τμήμα επιδόσεων της βαυαρικής μάρκας έχει ξεκαθαρίσει ότι το μέλλον του αφορά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, επομένως δεν θα έμπαινε ποτέ εμπόδιο στην κατάργηση των εκδόσεων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα με το φόρουμ Bimmerpost, μπορούμε να απολαμβάνουμε μέχρι το καλοκαίρι του 2028 τους γεμάτους γρέζι ήχους των κινητήρων της 4άρας BMW, αφού εκείνη την περίοδο υπολογίζεται ότι θα μπει στην παραγωγή η i4 επόμενης γενιάς.