Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW Supra; Στον Καναδά γίνεται

Ελλάδα 2:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW Supra; Στον Καναδά γίνεται

ΝΕΑ

BMW Supra; Στον Καναδά γίνεται

ΝΕΑ

Μία ανάρτηση στο Instagram από τον Καναδά έφερε αναστάτωση λέγοντας την αλήθεια, όπως την αντιλήφθηκε ένας ιδιοκτήτης BMW και Toyota  για την συνεργασία BMW/Toyota όσο αφορά την νέα Supra.

Advertisement
Advertisement

 

Παραφράζοντας το σύνθημα της BMW «The ultimate driving machine (Το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης) σε «The Ultimate Rebadging Machine (Το απόλυτο μηχάνημα με άλλα σήματα)» ένας ιδιοκτήτης Toyota Supra βάζει τα σήματα της BMW πάνω στο Ιαπωνικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Το rebadging (αλλαγή σημάτων/ διακριτικών σε μοντέλα αυτοκινήτων) δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε γίνεται μόνο από ιδιοκτήτες οχημάτων. Το έχουν κάνει και οι εταιρίες. Μάλιστα ο Βρετανικός τύπος το είχε χαρακτηρίσει ως rebadge engineering περιπαίζοντας την BMC την δεκαετία του 1970 όταν ονόμαζε διαφορετικά κάποια μοντέλα της αφήνοντας αναλλοίωτο, το υπόλοιπο αυτοκίνητο.

Στον Καναδά ένας ιδιοκτήτης μίας Toyota Supra αποφάσισε πως το αυτοκίνητό του δείχνει καλύτερο με τα σήματα της BMW. Οι φωτογραφίες του αυτοκινήτου κυκλοφόρησαν online από την σελίδα «1320video» στο Instagram. Δείχνουν την λευκή Supra να είναι παρκαρισμένη δίπλα σε δύο BMW (σειρά 5 και 7). Όπως όλα δείχνουν ο ιδιοκτήτης της Toyota Supra είναι φίλος της BMW και σκέφτηκε πως μία αλλαγή σημάτων είναι καλή κίνηση. Το διαφορετικό σχήμα των σημάτων έφερε κάποια προβλήματα και έδειξε πως η αλλαγή δεν ήταν απλή υπόθεση. Όπως φαίνεται στην κοντινή εικόνα τα διακριτικά της BMW «πάτησαν» πάνω σε μία oval βάση όπου ήταν το σήμα της Toyota.

Advertisement

Φαίνεται πως η συνεργασία Toyota-BMW για την δημιουργία της A90 Supra, ήταν η βάση για την αλλαγή αυτή. Βέβαια στις ΗΠΑ συμβαίνει το αντίθετο. Οι ιδιοκτήτες των Toyota Supra θεωρούν πως η συνεργασία με την BMW πήρε κάτι από τον sport χαρακτήρα του αυτοκινήτου και δεν είναι πια μία «real» Supra.

Advertisement

Όπως διακαώς υποστηρίζουν τόσο οι Γερμανοί όσο και Ιάπωνες τα αυτοκίνητα (BMW Z4 και Toyota Supra) είναι διαφορετικά, οπτικά, στα χαρακτηριστικά και στην τιμή παρά το ότι μοιράζονται μηχανικά μέρη.