Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW: Μειώνει κατά το ήμισυ τη γκάμα κινητήρων της

Ελλάδα 4:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW: Μειώνει κατά το ήμισυ τη γκάμα κινητήρων της

ΝΕΑ

BMW: Μειώνει κατά το ήμισυ τη γκάμα κινητήρων της

ΝΕΑ

Η BMW προχωρά στον εξορθολογισμό της γκάμας της, διατηρώντας μόνο τις κινητήριες εκδόσεις που γνωρίζουν πραγματική ζήτηση.

Advertisement
Advertisement

Αποφασισμένος να μειώσει κατά το ήμισυ την γκάμα κινητήρων του έως το 2025 είναι ο όμιλος BMW, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του group, Oliver Zipse, στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

Με τη μείωση των προσφερόμενων κινητήριων εκδόσεων, η BMW προσβλέπει στην απλούστευση και εξορθολογισμό της γκάμας της, διατηρώντας μόνο τις εκδόσεις που έχουν πραγματική ζήτηση.

«Μειώνουμε την πολυπλοκότητα, με λιγότερες εκδόσεις και μειωμένο αριθμό κινητήρων, διατηρώντας μόνο όσους έχουν πραγματική ζήτηση. Σχεδόν οι μισές κινητήριες εκδόσεις δεν θα προσφέρονται έως το 2025», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Zipse.

Advertisement
Advertisement

Προτού, ωστόσο, αποφασίσει που θα… μπει μαχαίρι, ο όμιλος θα εξετάσει σοβαρά τις εμπορικές επιδόσεις κάθε έκδοσης ξεχωριστά.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του BMW Group είναι συνυφασμένη με την απόφαση του ομίλου να εξηλεκτρίσει την γκάμα του, μετριάζοντας καθοριστικά το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Advertisement

Ακόμη, ο CEO του ομίλου παρουσίασε διεξοδικά τους βασικούς πυλώνες που αφορούν τον μετριασμό των εκπομπών CO2 ανά όχημα, καθόλη τη διάρκεια ζωής έως το 2030:

-Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγική διαδικασία κατά 80%.
– Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τη φάση χρήσης των μοντέλων πάνω από 40%.
-Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην αλυσίδα εφοδιασμού πάνω από 20%. Οι εκπομπές CO2 στο συγκεκριμένο πεδίο, ωστόσο, θα αυξηθούν σημαντικά λόγω της προσπάθειας μετάβασης στο καθεστώς της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Advertisement

Παράλληλα, όπως επισημάνθηκε, από το 2021, η παραγωγή σε όλες τις τοποθεσίες είναι ανθρακικά ουδέτερη, οι προμηθευτές θα χρησιμοποιούν μόνο πράσινη ενέργεια για την παραγωγή των κελιών των μπαταριών, ενώ έχει υπογραφεί σύμβαση για προμήθεια βιώσιμου λιθίου από τη Νότια Αμερική.

Τέλος, ο όμιλος BMW που εμπερικλείει τις BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το 2020 -εν μέσω κορωνοϊού- πούλησε περισσότερα από 2,3 εκατ. οχήματα, μόλις 8,4% λιγότερα συγκριτικά με το 2019.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τα μελλοντικά μοντέλα της BMW θα χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα  
Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η νέα BMW M5 CS;
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς θα οδηγεί BMW