Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW M: Ηλεκτρικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων

Ελλάδα 9:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW M: Ηλεκτρικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων

ΝΕΑ

BMW M: Ηλεκτρικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων

ΝΕΑ

Η BMW θα διαθέσει 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2025, συμπεριλαμβανομένων 12 πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων. Η εταιρεία επιβεβαιώνει, ότι τουλάχιστον ένα από αυτά θα είναι μοντέλο Μ. Η επέκταση θα υπερδιπλασιάσει την ηλεκτροκίνητη σύνθεση της γκάμας της γερμανικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Θα αυξήσουμε το μερίδιο των ηλεκτροκίνητων μοντέλων σε όλες τις μάρκες και τις σειρές μοντέλων”, δήλωσε ο πρόεδρος της BMW Harald Krüger. Και, ναι, αυτό περιλαμβάνει επίσης το εμπορικό σήμα Rolls-Royce και τα οχήματα BMW M. Επιπλέον, επί του παρόντος προσανατολίζουμε όλες τις εγκαταστάσεις BMW Group προς την ηλεκτρική κινητικότητα. Στο μέλλον, θα είμαστε σε θέση να εξοπλίσουμε όλα τα μοντέλα μας με κάθε σύστημα μετάδοσης κίνησης “.

Οι υπεύθυνοι της BMW έχουν δείξει για ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον για την σειρά M εδώ και αρκετό καιρό. Το 2016, ο Dirk Hacker, αντιπρόεδρος της BMW M, μίλησε για το ενδεχόμενο αυτό: “Θα εξετάσουμε την ηλεκτροκίνηση – νομίζω ότι θα ήταν αναπόφευκτη – αλλά εξαρτάται από τη δυνατότητα αύξησης της απόδοσης και των επιδόσεων”.

Advertisement
Advertisement

BMW-M-electric-tsiro-640

Το 2015, ένα άλλο στέλεχος, πρότεινε να χρησιμοποιηθεί ένας συμβατικός κινητήρας εσωτερικής καύσης για την κίνηση των πίσω τροχών και ένας αντίστοιχος ηλεκτρικός κινητήρας ο οποίος θα κινεί τον πρόσθιο άξονα.

Σε αυτό το σημείο, οι λάτρεις της οδήγησης δεν πρέπει να ανησυχούν ότι η ηλεκτροκίνηση θα εξαλείψει τη διασκέδαση πίσω από το τιμόνι. Τα παραδείγματα των Tesla S αλλά του i8 της BMW είναι αρκετά για να σας κάνουν να αλλάξετε άποψη.