Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αόριστο sold out για το i8

Ελλάδα 5:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αόριστο sold out για το i8

ΝΕΑ

Αόριστο sold out για το i8

ΝΕΑ

Δύο μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το BMW i8 δείχνει να έχει «κερδίσει» το κοινό!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Τουλάχιστον αυτό ισχύει αν δεχθούμε τα λεγόμενα του Ίαν Ρόμπερτσον, υπεύθυνου παγκόσμιων πωλήσεων της γερμανικής μάρκας, που στο περιθώριο της έκθεσης αυτοκινήτου τους Λος Άντζελες, έκανε λόγο για sold out σε ό,τι αφορά στον πρώτο χρόνο.

Πως μεταφράζεται αυτό; Ουδείς γνωρίζει καθώς η BMW δεν έχει ανακοινώσει κάποιο πλάνο για τον αριθμό των plug-in hybrid επιδόσεων που θα βγουν από το εργοστάσιο στη Λειψία. Αόριστος ως είναι ο αριθμός, φαίνεται να καλύπτει τις προσδοκίες των Βαυαρών αφού η ζήτηση του BMW i8 έχει ήδη φτάσει στις δυνατότητες ανταπόκρισης σε βάθος δώδεκα μηνών.

Advertisement
Advertisement

Το Plug-in υβριδικό coupe επιδόσεων της γερμανικής μάρκας, παίρνει ώθηση από τη συνδυασμένη δράση ενός 3κύλινδρου βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1.5 lt, με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ο πρώτος αποδίδει 231 PS και χαρίζει κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσω 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 131 PS και κινεί τους εμπρός τροχούς. Έτσι το BMW i8 είναι ένα τετρακίνητο μοντέλο, όταν αναλαμβάνουν δράση ταυτόχρονα και οι δύο μονάδες. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται σε 362 PS και η ροπή ορίζεται στα 58,1 kgm.

Μπορείτε να διαβάσετε τα παντα για το BMW i8 πατώντας εδώ. Παράλληλα, μπορείτε να δείτε ένα backstage video από τη παρουσίασή του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, πληροφορίες για το high-tech κλειδί του (!) αλλά και να διαβάσετε αν οι Βαυαροί σκοπεύουν να τοποθετήσουν και το χαρακτηριστικό «M» δίπλα στο i8.