Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW 225xe Active Tourer: Ευέλικτη και αποδοτική

Ελλάδα 0:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW 225xe Active Tourer: Ευέλικτη και αποδοτική

ΝΕΑ

BMW 225xe Active Tourer: Ευέλικτη και αποδοτική

ΝΕΑ

Η Plug-in υβριδική έκδοση του πολυμορφικού μοντέλου πόλης αποκτά προηγμένη τεχνολογία κυψελών μπαταριών, η οποία δίνει ηλεκτρική αυτονομία αυξημένη πάνω από 25% (ή περίπου 57 χλμ) και εκπομπές CO2 μειωμένες πάνω από 15%.

Advertisement
Advertisement

 

Οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις στις κυψέλες μπαταριών για τα plug-in υβριδικά μοντέλα BMW ανοίγουν νέες προοπτικές για κίνηση με μηδενικούς ρύπους – εντός και εκτός πόλης.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά μπαταριών της BMW 225xe Active Tourer αυξάνει την ηλεκτρική αυτονομία του πολυμορφικού μοντέλου πόλης πάνω από 25% (από 55 – 57 χλμ) ενώ και η απόδοση του plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης έχει βελτιστοποιηθεί. Η νέα BMW 225xe Active Tourer, με συνεχή μετάδοση ισχύος του κινητήρα καύσης και του ηλεκτροκινητήρα και στους τέσσερις τροχούς μέσω ειδικού συστήματος τετρακίνησης, έχει μέση κατανάλωση καυσίμου από 2,1 μέχρι 1,9 λίτρα ανά 100 χλμ. (μείωση πάνω από 15%). Αυτό μειώνει τις εκπομπές CO2 στα 47 – 42 γραμμάρια το χιλιόμετρο.

Η σημαντική αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας οφείλεται στη μεγαλύτερη χωρητικότητα της μπαταρίας ιόντων λιθίου που χρησιμοποιείται στη νέα Active Tourer. Διατηρώντας τις ίδιες διαστάσεις με πριν, η τελευταία γενιά της μπαταρίας υψηλής τάσης έχει συνολικό ενεργειακό περιεχόμενο αυξημένο από 7,7 σε 10,0 kWh ενώ μπορείτε να την  φορτίζετε και σε συμβατικές οικιακές πρίζες. Με αυτή τη μέθοδο, η διαδικασία φόρτισης διαρκεί περίπου πέντε ώρες. Σε έναν επιτοίχιο πίνακα BMW i Wallbox η αντίστοιχη διαδικασία φόρτισης ολοκληρώνεται σε λιγότερο από τρεις ώρες και δεκαπέντε λεπτά. Η πρίζα φόρτισης βρίσκεται κάτω από ένα ανεξάρτητο κάλυμμα στο εμπρός αριστερό τοίχωμα του αυτοκινήτου.

Advertisement

Έχοντας μικρές απαιτήσεις χώρου, η μπαταρία υψηλής τάσης τοποθετείται κάτω από το πίσω κάθισμα, που σημαίνει ότι η μεταβλητότητα και οι μεταφορικές ικανότητες της Σειράς 2 Active Tourer ελάχιστα περιορίζονται συγκριτικά με τις συμβατικές εκδόσεις. Η ωφέλιμη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών της νέας 225xe Active Tourer δεν θίγεται από το υβριδικό σύστημα κίνησης και φτάνει τα 400 λίτρα. Έχοντας στάνταρ διαιρούμενη διάταξη 40 : 20 : 40, οι αναδιπλούμενες πλάτες των καθισμάτων αυξάνουν αυτή τη χωρητικότητα στα 1.350 λίτρα, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης της νέας BMW αποτελείται από ένα 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.500 κ.εκ τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo που αποδίδει 136 ίππων, σε συνδυασμό με ένα 6-τάχυτο κιβώτιο Steptronic που μεταφέρει την ισχύ στους εμπρός τροχούς, ενώ ένας ηλεκτροκινητήρας (65 kW) 88 ίππων κινεί τον πίσω άξονα. Η συνολική ισχύς του συστήματος είναι 224 ίπποι, και αντίστοιχα η μέγιστη ροπή φτάνει τα 385 Nm. Η αλληλεπίδραση κινητήρα καύσης και ηλεκτροκινητήρα διαμορφώνει ένα σύστημα τετρακίνησης ειδικό για υβριδικό μοντέλο. Διασφαλίζει πρόσφυση, ευστάθεια και ευελιξία στη νέα 225xe Active Tourer – ακόμα και σε αντίξοες καιρικές και οδικές συνθήκες.

Advertisement

Το υβριδικό μοντέλο επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,7 δλ και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 202 χλμ. ενώ με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως 130 χλμ.

Το σύστημα διαχείρισης ενέργειας του συστήματος κίνησης εξασφαλίζει μέγιστη απόδοση, χρησιμοποιώντας δεδομένα πλοήγησης για τον έλεγχο του προγράμματος λειτουργίας. Για παράδειγμα, φροντίζει να λαμβάνεται υπόψιν το προφίλ της διαδρομής όταν ενεργοποιείται η καθοδήγηση πλοήγησης. Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιεί τα προγράμματα SPORT, COMFORT και ECO PRO μέσω διακόπτη, αλλά και να επηρεάζει τη συνεργασία κινητήρα καύσης και ηλεκτροκινητήρα μέσω του μπουτόν eDrive στην κεντρική κονσόλα.

Advertisement

Η νέα BMW 225xe Active Tourer προσφέρει ακουστική προστασία πεζού, στάνταρ (αναμενόμενη διαθεσιμότητα για το μοντέλο M Sport από το Νοέμβριο του 2019). Όταν το όχημα κινείται ηλεκτρικά με ταχύτητες έως 30 χλμ, παράγεται ένας χαρακτηριστικός ήχος, ειδικά σχεδιασμένος για ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW, ώστε να προειδοποιεί τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων χωρίς να ενοχλεί τους επιβάτες του οχήματος.

Η γκάμα στάνταρ εξοπλισμού περιλαμβάνει επίσης ζάντες αλουμινίου 17”, σύστημα πλοήγησης, 2-ζωνικό, αυτόματο A/C και βοηθητικό σύστημα κλιματισμού. Η θερμοκρασία στην καμπίνα μπορεί να ρυθμίζεται από απόσταση μέσω BMW Connected με τη βοήθεια ενός smartphone. Πέραν της βασικής έκδοσης, η BMW 225xe Active Tourer διατίθεται σε εκδόσεις Advantage, Sport Line, Luxury Line και M Sport. Επιπλέον, σχεδόν όλος ο προαιρετικός εξοπλισμός που προσφέρεται για την BMW Σειρά 2 Active Tourer διατίθεται και για το υβριδικό μοντέλο.