Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW 2 Coupe: Συνεχίζει με πίσω κίνηση (+video)

Ελλάδα 17:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW 2 Coupe: Συνεχίζει με πίσω κίνηση (+video)

ΝΕΑ

BMW 2 Coupe: Συνεχίζει με πίσω κίνηση (+video)

ΝΕΑ

Η BMW προχωρά στις δοκιμές εξέλιξες του μικρότερου μοντέλου στην γκάμα της και ήδη υπάρχουν πολλές spy φωτογραφίες που μας δείχνουν την σιλουέτα του επερχόμενου μοντέλου. Το οποίο θα ξεκινήσει το λανσάρισμα του στα τέλη του έτους και θα παράγεται στο εργοστάσιο της μάρκας στο Μεξικό.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά θα έχει ένα πιο μακρύ καπό ώστε να τονίζεται το κουπέ σουλούπι με πολλά χαρακτηριστικά να μας παραπέμπουν στη νέα Σειρά 4. Πάντως, στις μέχρι τώρα φωτογραφίες που έχουμε δει πιθανότατα δεν θα υπάρχει η εμφατική μάσκα, αλλά μία με νορμάλ μέγεθος, όπως μπορείτε να δείτε στην ψηφιακή προσέγγιση της κεντρικής μας εικόνας.

Η δίπορτη έκδοση θα διατηρήσει την πίσω κίνηση και θα βασίζεται σε μια διαφορετική πλατφόρμα από τις υπόλοιπες εκδόσεις αμαξωμάτων που θα έχουν μπροστινή κίνηση. Συγκεκριμένα, η 2 Coupe θα βασίζεται σε μια τροποποιημένη εξέλιξη της πλατφόρμας CLAR (που χρησιμοποιείται τόσο από την BMW Z4 όσο και από την Toyota Supra) με τον κινητήρα σε διαμήκη θέση, ενώ η προσθιοκίνητη 2 Gran Coupe θα έχει την πλατφόρμα FAAR.

Advertisement
Advertisement

Ο βασικός λόγος που η BMW διατηρεί την πίσω κίνηση στο μικρότερο μοντέλο της είναι για να μπορέσει να συνεχίσει να χτίζει τον μύθο της Μ2. Η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2022 και συνεχίσει να έχει κάτω από το καπό της έναν εξακύλινδρο τρίλιτρο από τις M3/ M4 που ίσως και να συνδυάζεται με ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V. Σχετικά με την ισχύ αυτή θα είναι τουλάχιστον στα 420 άλογα και ενδεχομένως να διατηρηθεί η επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου.

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους κινητήρες θα υπάρχουν τρικύλινδρες και τετρακύλινδρες εκδόσεις βενζίνης και πιθανότατα θα δούμε και δίλιτρες ντίζελ. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τη νέα Σειρά 2 Coupe (G42) να κόβει βόλτες κάπου έξω από το Μόναχο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται ηλεκτρική BMW M2 με 1.360 ίππους;
Στα σκαριά η ηλεκτρική BMW iX1
Συγκρίνουμε: BMW Z4 M40i VS Porsche 718 Cayman